Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:00 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSR, despre dopajul lotului de kaiac-canoe. Comitetul va solicita investigaţii amănunţite

ro

28 May, 2016 11:23 1182 Marime text
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a transmis, astăzi, un punct de vedere oficial referitor la comunicarea Agenţiei Naţionale Anti-Doping privind depistarea pozitivă cu Meldonium a 10 sportivi români, 9 de la lotul olimpic de kaiac-canoe şi unul de la atletism.
 
„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit o informare oficială din partea Agenţiei Naţionale Anti-Doping că sportivii Leonid Carp, Ştefan Strat, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Lazăr Dumitrescu, Constantin Mironescu şi Elena Meroniac, toţi componenţi ai lotului de kaiac-canoe şi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium. Această informare vine la câteva zile după ce Leonid Carp şi Ştefan Strat şi-au asigurat prezenţa la Rio, în probele de canoe simplu şi canoe dublu pe distanţa de 1000m, în ultima Regată olimpică de calificare, de la Duisburg. În aceeaşi informare apare menţionată şi Daniela Stanciu, calificată la proba de săritură în înălţime”, potrivit comunicatului transmis de către COSR.
 
Ioan Dobrescu, secretarul General al COSR, se declară şocat de această veste şi spune că va solicita investigaţii amănunţite.
 
„Suntem şocaţi de această informare oficială a ANAD, în condiţiile în care au mai fost probleme şi în urmă cu câteva zile, tot la Federaţia Română de Kaiac-Canoe. Vom solicita investigaţii amănunţite acolo, mai ales la nivel de lot olimpic, pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat, pentru că nu este posibil ca toţi sportivii care sunt calificaţi să pice testul anti-doping. Dacă şi această probă B va ieşi pozitivă, vom cere investigaţie la cluburi şi federaţie pentru a descoperi cine din anturajul sportivilor le-a procurat substanţele. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu are niciun fel de toleranţă pentru cei care încearcă să păcălească sportul prin aceste metode şi nu doreşte ca numele acestei instituţii olimpice să fie asociat cu dopajul. Nu ne luptăm cu sportivii, ci cu dopingul. Încă o dată spun, toţi sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio vor fi testaţi, pentru că dorim să ne păstrăm curată imaginea olimpică”, a spus Ioan Dobrescu.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii