Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu A murit unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii

ro

08 Jul, 2014 00:19 2049 Marime text
alfredo di stefanoUnul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului s-a stins azi, la vârsta de 88 de ani, într-un spital din Madrid, scrie sportnews.ro.

Fostul mare atacant al grupării Real Madrid a suferit un stop cardiac sâmbătă, iar astăzi corpul său a cedat complet.
Di Stefano, născut la Buenos Aires, a făcut parte din echipa legendară a Realului care a câștigat primele cinci trofee ale Cupei Campionilor Europeni.
Poreclit ”săgeata blondă”, Alfredo a evoluat pentru River Plate, Huracan, Millionarios Bogota, Real Madrid și Espanyol Barcelona, marcând 485 de goluri în 664 de meciuri.
Alfredo Di Stefano era președinte de onoare al grupării de pe ”Santiago Bernabeu”, unde a adus opt titluri de campioană a Spaniei.

Date biografice

Alfredo Stéfano Di Stéfano Laulhé (n. 4 iulie, 1926, Barracas, Buenos Aires – d. 7 iulie 2014) a fost un fost fotbalist și antrenor de fotbal argentiniano-spaniol, considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului.
Potrivit wikipedia.org, el este de obicei asociat cu echipa Real Madrid, și Ferenc Puskás, și a jucat un rol crucial în cucerirea de către acest club a Cupei Campionilor Europei de cinci ori în cinci sezoane consecutive începând cu 1956. Di Stéfano a jucat pentru echipele naționale ale Argentinei, Columbiei și Spaniei, dar nu a participat la nici un campionat mondial.
Poreclit „Saeta rubia” („Sageata Blondă”), a fost un atacant puternic, având rezistență fizică, adaptabilitate tactică, și cel mai important o viziune asupra jocului care îl făcea conducătorul de joc al atacului echipei sale.
sursa foto: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii