Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi artiști celebri din Constanța își aniversează ziua de naștere. Despre cine este vorba și câți ani fac

ro

16 Dec, 2015 03:24 4775 Marime text
Ziua de 16 decembrie este una fericită pentru doi artiști ai Constanței. Fiind ziua lor de naștere.
 
Este vorba de Aylin Cadîr, de origine turcă, și potrivit Wikipedia, este născută pe 16 decembrie 1985, în Constanța.
Este interpretă, actriță, activist social și și/a început activitatea în anul 2002.
A cântat cu Pops, Vicky Red, Vunk.
S-a remarcat pe scenă în anul 2002 în cadrul concursului "Alege Asia" în urma căruia a înființat formația Pops alături de Diana Bișinicu, Minola Anthea Szikszay și Tina Geru.
 
Începând cu 5 martie 2007 a apărut pe Pro TV, în serialul Cu un pas înainte, unde a interpretat rolul pozitiv al unei studente la Academia de Arte a Spectacolului, „pe care lumea din jur nu are cum să nu o iubească”. Personajul întruchipat de ea se numește Elena Crăciun, o adolescentă săracă, dar talentată și extrem de ambițioasă.
 
În anul 2010 a apărut în telenovela „Iubire și Onoare” sub numele de Aysha, a patra soție a Emirului. A fost luată în căsătorie pentru a-i dărui Emirului mai mulți moștenitori băieți. Este însărcinată și plină de speranța că ea va fi cea care îi va da Emirului moștenitorul dorit.
A jucat în numeroase piese de teatru.
În 2011 s-a căsătorit cu Traian Paicu, cu care până la acel moment era împreună de opt ani. Ei au avut două nunți, o cununie musulmană și alta creștină.
Pe 5 septembrie 2015 a dat naștere unui băiețel.

 
Cele de-al doilea aniversat este Mihai Trăistariu. Născut pe 16 decembrie 1979, la Piatra Neamț, este un cântăreț cunoscut pe plan internațional. Potrivit wikipedia provine dintr-o familie de artiști. Tatăl său, Gheorghe Trăistariu, a fost unul din cei mai mari pictori din Piatra Neamț[necesită citare], iar mama sa, Natalia Trăistariu, (născută Natalia Antohi) a studiat medicina și a cântat în tinerețe.
Mihai are 3 frați : Geanina, Constantin și Vasile. Toți cei 4 frați au studiat câte un instrument : Mihai - pianul, Geanina - vioara, Vasile - tot pianul, iar Constantin - trompeta, muzicuța și chitara. Fiind născut într-o familie de artiști, Mihai a dovedit interes muzical din tinerețe, studiind pianul de la vârsta de 7 ani și având încă de pe atunci rezultate notabile în domeniu. Petrecându-și copilăria ca olimpic la matematică și cu dorințe inițiale de a deveni om de știință sau matematician, Mihai Trăistariu își schimbă treptat interesul și aspiră să devină un cântăreț celebru, după ce a auzit la radio vocea celebrei cântărețe Mariah Carey, fiind fascinat de performanțele vocale excepționale ale acesteia și de întinderea sa vocală ieșită din comun: 5 octave. Mihai se apucă astfel de cântat, mai mult din dorința de atinge 5 octave, decât de a urma o carieră din asta. Între anii 1996-1998 el reușește să participe la 18 concursuri naționale de interpretare muzicală, obținând de fiecare dată premii, șapte din acestea fiind trofee. În 1998 este remarcat de producătorul Casei de discuri Sony Music - Romania, cu care semnează un contract pentru 5 ani.
A vândut până acum peste 2.000.000 albume în țară și în străinătate.
Între anii 1996-1998 participă la 18 concursuri naționale de interpretare, obținând de fiecare dată un premiu câștigând de 7 ori marele premiu ( trofeul ).
Din 1998 a cântat în trupa de succes Valahia, după care a început o carieră de solist.
A obținut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României : 172 de puncte.
A câștigat titlul de "Cea mai bună voce din România" in 3 din cei 10 ai carierei sale: în 1999, 2000 și 2006.
 
A câștigat de 5 ori titlul de " Cea mai bună voce masculină din România " : în 2000, 2001, 2003, 2007 și 2011 și a fost nominalizat de alte 5 ori.
După concursul Eurovision 2006 piesa sa "Tornero" a fost difuzată în peste 30 de țări din Europa.
Are în acest moment semnate contracte cu case de discuri din 15 țări : pentru Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca cu Warner Brothers ; pentru Grecia și Cipru cu Planet Works ; pentru Germania, Austria, Elveția cu Jupiter Records ; pentru Malta cu Template Records ; pentru Spania și Portugalia cu Vale Music ; pentru Anglia cu Garden Records ; iar pentru România și Republica Moldova cu ROTON. Albumele sale se vând în toate aceste 15 țări, iar videoclipurile și melodiile sale se difuzează pe TV și radio în toate aceste 15 țări.
Mihai este singurul artist român care are 2 stele pe bulevardul celebrităților. Artistul a primit o stea în Malta, pe Bay Street, în 2007 și una în România, în 2009 , pe Bulevardul Celebrităților din Mangalia, stea pe care a primit-o în cadrul festivalului Callatis. Mihai devine astfel singurul român care are stea pe bulevardul celebrităților din altă țară.
Mihai este singurul artist român dublu-cetățean de onoare. În 2006 a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț, orașul său natal ; iar în 2009 a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Mangalia.
Pe 6 ianuarie 2010 , primarul municipiului Călărași i-a decernat "Cheia Municipiului Călărași".
A fost desemnat de 2 ori până acum - "Artistul anului" în România: în 2000 și 2006.
Este în TOP 100 - Cei mai mari români din toate timpurile !
După Eurovision străinii i-au acordat lui Mihai premii de toate felurile : cea mai bună voce masculină (Grecia , Cipru , Malta , Suedia), hitul anului - "Tornero" (Grecia, Malta, Cipru, Suedia, Islanda, Bielorusia, Turcia, Croația, Serbia, Polonia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova) .
Este primul și singurul român din istorie nominalizat la Los Angeles Music Awards.
Ailin Cadir si Mihai Traistariu foto facebook

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii