Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA. Constănţean trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

ro

09 Jan, 2018 14:49 2289 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ion Iulian pentru săvârșirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2014-2015, inculpatul Ion Iulian a depus cu rea-credință, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deținea în realitate.
         
Prin aceste demersuri, inculpatul Ion Iulian a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 7.933 lei pentru suprafața de 11,30 ha solicitată pentru plată în campania 2014 și 7.319 lei pentru suprafața de 9,4 ha determinată pentru plată în campania 2015.   
         
A.P.I.A. a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 13.150 lei reprezentând suma plătită inculpatului în campaniile 2014 și 2015, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislația în vigoare.
         
În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui teren ce aparține inculpatului.
         
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii