Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa îl trimite în judecată pe Florea Străinu, poliţist la Permise, în Tulcea

ro

20 Aug, 2014 13:26 1916 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului (în stare de arest la domiciliul în altă cauză)
 
Străinu Florea, inspector principal de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) Tulcea, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută
 
În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt :
În perioada 2011 – 2014, inculpatul Străinu Florea, a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcţia de ofițer de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) Tulcea pe care o deținea în perioada respectivă, efectuând operaţiuni de încasări şi plăţi în contul Persoanei Fizice Autorizate (PFA) Străinu Alexandru George. deschis la o unitate bancară din oraşul Tulcea. Încasările şi plăţile efectuate erau  legate de activitatea comercială din domeniul apiculturii desfășurată de PFA respectivă.
 
Amintim că Străinu Florea a fost trimis în judecată la data de 30 iunie 2014, aflat la acel moment în stare de arest preventiv, pentru infracțiunea de luare de mită (vezi comunicat 922/VIII/3 din 1 iulie 2014).
 
 
Dosarul prezent a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii