Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 11. S-a strigat „Constanţa, trezeşte-te!" Constănţenii au protestat în faţa Prefecturii (galerie foto + video)

ro

22 Jan, 2017 14:15 22369 Marime text
În urma unui apel făcut pe o reţea de socializare, constănţenii sunt invitati, diseară, de la ora 18.00, la un protest, care va avea loc pe platoul din faţa sediului Prefecturii. 

Duminică seara Constanța iese în stradă împotriva mafiei și a corupției. Cetățeni simpli împotriva mafiei și a manipulărilor.

Nu putem avea încredere în acest Guvern. Cerem demisia guvernului Grindeanu și anchetarea persoanelor implicate în subminarea instituțiilor statului. Nu putem avea la conducere țării oameni corupți cu o agendă ascunsă.

Vrem o țară democratică cu un viitor bazat pe un respect total al valorilor democratice. Vrem o Românie puternică de care să fim mândrii”, este mesajul postat pe reţeaua de socializare. 

De menţionat că şi în alte orașe din țară vor avea loc proteste, printre acestea numărându-se Cluj, Brașov, Iași, Pitești, Baia Mare, Suceava. Totodată, proteste se vor desfăşura şi în Bucureşti.

Proteste au avut loc miercuri şi joi seară

Aproximativ cinci mii de oameni au ajuns, miercuri seară, în faţa sediului Guvernului, scandând „Demisia, demisia!“, „DNA să vină să vă ia!“, „Jos penalii!“, „La închisoare, nu la guvernare!“, „Hoţii!“, „România, trezeşte-te!“.

La Constanţa, în faţa Prefecturii, miercuri seară, s-au adunat câţiva protestari, printre aceştia numărându-se şi deputatul USR Ion Stelian Cristian.

„Am fost 25-30 de persoane, de la ora 18.00, până pe la 19.30. Vântul ne-a risipit mai repede decât pe cei din Bucureşti!”, a spus atunci, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Ion Stelian Cristian.


De asemenea, joi seară, în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Ploieşti lumea manifesta împotriva graţierii şi a Codului Penal.

UPDATE 11, ora 19.08

Conform estimărilor hotnews.ro, peste 17.000 de manifestanţi sunt în Bucureşti. De asemenea, s-au adunat peste 3.000 de persoane în Cluj şi peste 2.000 în Iaşi.

UPDATE 10, ora 18.54
 
Până la urmă, celor prezenţi li s-a dat voie să plece în marş. Ferdinand, I.G. Duca, Mamaia şi Tomis ar fi traseul pe care vor să-l urmeze.


UPDATE 9, ora 18.50

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a venit la protestul de la Universitate.
UPDATE 8, ora 18.49

Constănţenii voiau să plece în marş, pe bulevardul Tomis, spre Sala Sporturilor, însă iniţiativa lor a fost oprită de către jandarmi.

UPDATE 7, ora 18.41

Numărul protestatarilor la Constanţa a ajuns la 400. Se strigă: „Constanţa, trezeşte-te!", „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă".

UPDATE 6, ora 18.32

Constănţenii continuă se scandeze: „Jos corupţia”, „Dragnea, nu uita, asta nu e ţara ta”, „PSD, muma roşie”, „Vrem dreptate”, „Fără amnistiţie. Vă vrem la puşcărie”, „Jos mafia”, „Jos Ciorbea”, „Vrem justiţie, nu corupţie”.

De menţionat că cei prezenţi au vuvuzele, fac gălăgie şi nu se opresc din scandări.

În altă ordine de idei, protestarii au agăţat cătuşe de un băţ, iar sub acestea au pus o pancardă pe care scrie: „Sataniştii la bulău”. 


UPDATE 5, ora 18.17

Din boxe, se aude Hora Unirii, iar constănţenii s-au prins într-o horă. 

În acest moment, sunt aproximativ 300 de persoane. Se cântă imnul României din nou.

UPDATE 4, ora 18.08

Protestul de la Constanţa a început în mod oficial. „Avem un scop naţional. Cele două ordonanţe: amnisţia şi graţierea. Vrem să tragem un semnal de alarmă”, spun reprezentanţii grupurilor de iniţiativă.

Printre organizatori se numără şi un cunoscut activist, Cătălin Anghel. Acesta spune că „avem în conducere oameni cu probleme penale. Şi cetăţenii trebuie să ia atitudine”.

Cei prezenţi scandează: „Vrem justiţie, nu corupţie”, „Hoţii la puşcărie”, „Dragnea, nu uita, România nu e a ta”, „DNA să vină să vă ia”, „Hoţii, hoţii, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”, „România, trezeşte-te”, „La închisoare, nu la guvernare”.


UPDATE 3, ora 18.06

Numărul constănţenilor creşte, în acest moment, fiind adunaţi în jur de 200 de oameni. Cei prezenţi au adus foi pe care au scris diverse mesaje, precum:

„Şi cei care muncesc au drepturi”

„Susţin DNA”

„În democraţie hoţii stau la puşcărie”.


UPDATE 2, ora 17.49

La această oră, la Constanţa, peste 100 de persoane de toate vârstele se adună pentru a protesta. Aceştia cântă imnul României. 
 
UPDATE 1, ora 17.43

În București, protestul a început în Piața Universității. În jur de 200 de persoane au fost încă de la debutul manifestației, notează presa centrală. Jandarmeria are pregătite efective pentru asigurarea securității publice.   

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii