Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș discută cu partidele despre alegerile locale

ro

01 Feb, 2016 09:20 1894 Marime text
Premierul Dacian Cioloş discută, astăzi, cu liderii partidelor despre alegerile locale. Legea în vigoare prevede un singur tur, însă liberalii au cerut două tururi de scrutin.
 
Reamintim că PSD, UNPR, ALDE şi UDMR au anunţat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. După întâlnirile cu partidele politice, Dacian Cioloş va merge să discute şi cu preşedintele Klaus Iohannis.   
 
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că varianta unei ordonanțe de urgență pe tema modificării legislației privind alegerea primarului este cea mai bună soluție. „Eu consider că implicarea unei instituții cum este Guvernul României, un guvern tehnocrat, într-un proces care înseamnă alegeri corecte, echitabile, echilibrate, competitive, înseamnă un exercițiu foarte sănătos. În momentul acesta, opțiunea pe care o văd plauzibilă, rezonabilă, rațională, este cea a ordonanței de urgență pe care Guvernul poate să o adopte”, a declarat Alina Gorghiu, conform digi24.ro.
 
Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, săptămâna trecută, că în cazul în care prin mijloace „abuzive" se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri. Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat, sâmbătă, că progresiștii vor respecta legea alegerilor locale, votată de toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.
 
Pe de altă parte, copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut că legile electorale nu trebuie schimbate în funcție de interesul unui partid.
 
Sursa foto: hotnews.ro   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii