Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Dacian Cioloș despre majorarea salariilor- „Măsura are în primul rând un iz de act electoral”

ro

26 Nov, 2015 23:15 1148 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloş a declarat în această seară, faptul că măsura majorării cu 10% a salariilor tuturor bugetarilar este una „cu iz electoral”.
 
Guvernul a acceptat mărirea pentru că ar fi urmat dispute cu Parlamentul, iar în acest mod era foarte posibil să apară riscul unei amânări a adoptării bugetului. Invitat la Realitatea TV, Cioloș i-a răspuns acuzațiilor lui Traian Băsescu, care a susținut că actualul premier nu face decât să continue politicile Guvernului Ponta.
 
„Eu nu privesc în trecut, privesc spre viitor. Daca Traian Basescu se refera faptul că aplicăm anumite măsuri luate de Parlament, propuse de Guvernul Ponta, dar aprobate cu majoritate de Parlament, da, am spus, în faţa Parlamentului, că, în măsura în care bugetul va permite, vom aplica în primul rînd toate măsurile din Codul Fiscal. (...) Toate masurile din Codul Fiscal au fost discutate la nivel politic şi au fost decise cu o majoritate şi atunci decât să începem un război cu Parlamentul şi sa riscăm să intârziem bugetul, ne asumăm această responsabiliate de a aplica inclusiv măririle salariale”, a explicat premierul Dacian Cioloş la postul de televiziune.
 
Privitor la majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor, premierul Cioloș a spus că „măsura are în primul rând un iz de act electoral şi mai puţin de eficienta a administrației”.
 
„Legat de cei 10%, aici ce ar fi putut sa faca Guvernul? Nu stiu ce marja ar fi avut Guvernul sa nu aplice o lege a Parlamentului. Ar fi insemnat sa incepem o disputa cu Parlamentul.  Eu as fi preferat sa aplicam aceasta marire nu proportional la toată lumea, ci să mergem cu o marire a  fondului de salarii si sa discutam anumite criterii care să duca si la cresterea performantei actului administrativ. Dar ar fi fost risc de amânare a adoptării bugetului şi de consum de foarte multă energie în disputele cu Parlamentul (...) Avem un an electoral, iar aceasta masura are în primul rând un iz de act electoral şi mai puţin de eficienta a administratiei. Vrem sa legam legea salarizarii de reforma administratiei. Numai asa am putea sa avem o coerenta si o credibilitate a procesului de reforma a administratiei. Eu nu am un obiectiv politic personal”, a punctat premierul la Realitatea TV. 


Sursa foto: Facebook - Dacian Cioloș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii