Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş despre „atenția“ de la ghișeu şi de banii strecurați în buzunarul medicului

ro

19 Jul, 2016 11:40 2237 Marime text
Dacian Cioloş, primul ministru al României, a lansat, în urmă cu scurt timp, pe Facebook, un mesaj în care vorbeşte despre „atenția“ de la ghișeu, la banii strecurați în buzunarul medicului, până la corupția din marile proiecte de infrastructură.  

„Fiecare act de corupție slăbește statul român, ne îndepărtează de o societate sănătoasă. Știu că noi, românii, suntem oameni de bună credință. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi“, a mai spus Cioloş.

Iată mesajul complet al premierului:

„Independența justiției și continuarea luptei împotriva corupției sunt priorități la care acest guvern s-a angajat fără rezerve. „Corupția ucide”: vă asigur că nu am uitat aceste cuvinte, vă asigur că acest guvern și le asumă. Prin tot ceea ce facem, punem bazele unui alt fel de a guverna: în interesul public, transparent, cu onestitate, cu modestie și cu respect față de oameni. O țară fără corupție este o țară sănătoasă. Pentru a ajunge acolo, fiecare dintre noi are nevoie să cunoască, să înțeleagă și să-și asume integritatea. De la ‘atenția’ de la ghișeu, la banii strecurați în buzunarul medicului, până la corupția din marile proiecte de infrastructură - fiecare act de corupție slăbește statul român, ne îndepărtează de o societate sănătoasă. Știu că noi, românii, suntem oameni de bună credință. Știu că principiile integrității se pot învăța: de aceea, prevenția și educația anticorupție sunt esența acestei strategii lansate azi de Ministerul Justiției. Este un drum pe care instituțiile publice, mediul de afaceri, societatea civilă trebuie să îl urmeze împreună. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Proiectul Strategiei Naționale Anticorupție poate fi consultat aici:


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii