Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost eliberat Petre Tobă din funcţia de inspector general, pentru a ajunge ministru la Interne, cu gradul profesional greşit (documente)

ro

23 Nov, 2015 03:35 3344 Marime text


În data de 17 noiembrie anul acesta a fost publicată, în Monitorul oficial al României, decizia numărul 287/2015 semnată de primul ministru interimar Sorin Mihai Cîmpeanu şi contrasemnată de secretarul general al guvernului Ion Moraru, privind eliberarea domnului chestor principal de poliţie Tobă Petre din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Toate bune şi frumoase până aici. Numai că nu avea să fie bine.
Un anume, sau o anume, cine ştie de pe unde, pe traseu, a greşit gradul profesional al lui Petre Tobă, cel ce avea să devină din şef al Poliţiei Române ministru al Afacerilor Interne.
Şi ca să fie bine a trebuit să se facă o rectificare care musai era nevoie să fie publicată tot în Monitorul oficial.
Aşa se face că tot a fost cineva care a văzut-o şi ne-a trimis-o.

Iată despre ce este vorba în cuvenita rectificare pe care o redăm integral:
„În Decizia prim-ministrului nr. 287/2015 privind eliberarea domnulul chestor principal de poliţie Tobă Petre din funcţia de Inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratulul General al Poliţiei Române, publicată în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 852 din 17 noiembrie 2015, se fac următoarele rectificări:
- în titlul deciziei, în loc de: ,,...eliberarea domnului chestor principal de poliţie Tobă Petre se va citi: ,, eliberarea domnului chestor general de poliţie Tobă Petre...”
- la articolul unic, în loc de: „...domnul chestor principal de poliţie Tobă Petre se eliberează...” se va citi : „...domnul chestor de poliţie Tobă Petre se eliberează...”.
Facem precizarea că rectificarea s-a făcut a doua zi de la publicarea primei decizii, odată cu apariţia sa în Monitorul oficial nr. 867 din 18 noiembrie când, probabil li s-a spus emitenţilor că s-a greşit gradul ministrului de Interne actual şi nu este deloc de bine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii