Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Croazierele în Caraibe, mai ieftine ca sejurul în Mamaia

ro

04 Mar, 2015 09:26 3223 Marime text
În ultimii doi ani, românii au prins gustul vacanţelor pe apă. Au şi de ce: se pot bucura în acelaşi timp de facilităţile unui all inclusive ca la carte şi în fiecare dimineaţă se trezesc într-o locaţie nouă. Totul la preţul unui sejur... la malul Mării Negre!

În timpul unei vacanțe pe un vas de croazieră, turiștii au la dispoziție piscine, teren de tenis, discotecă și restaurante

Startul a fost însă unul greu, pentru că cei mai mulţi doritori pentru acest tip de sejur sunt vârstnicii, care, în multe cazuri, nu stăpânesc o limbă străină. “Oamenii nu ştiu unde trage vasul de dimensiunea unui minioraş, cum se face checkin- ul în port, când urcă şi cum se desfăşoară lucrurile mai departe. Însă după ce am introdus însoţitorul de grup, ofertele pentru croaziere se epuizează în câteva zile de la lansare”, a declarat Marius Pandel (foto), directorul unei agenţii de turism, singura care oferă asistenţă în limba română. Uşor-uşor, cei care-şi doresc un sejur în care să vadă multe locuri fără efort şi “trambalare”, au prins curaj, mai ales că preţurile unui pachet sunt pentru toate buzunarele. Cele mai ieftine sunt vacanţele pe Mediterana, care pornesc de la 400 de euro pentru şapte nopţi şi pot ajunge până la 800 de euro, în funcţie de tipul de cabină ales.

Riscul lunii de miere cu pensionari

Un chilipir, ai putea spune, mai ales că pentru o vacanţă de Doamne- ajută în Mamaia, “scorul” e de peste 1.000 de euro în vârf de sezon! La sumă se mai adaugă 60 de euro pentru serviciile de la bord şi alţi circa 100 de euro/ persoană pentru taxa de port. “Anual, 15.000 de români cumpără pachete turistice pentru sejururi pe apă. Din păcate însă, nu toţi agenţii se pricep să vândă astfel de produse. Ştiu cazuri de tineri care au plecat în luna de miere în croaziere prin insule exotice şi la întoarcere au venit cu o falcă-n cer şi alta-n pământ, pentru că fuseseră introduşi într-un grup de persoane cu vârste de peste 60 de ani”, ne-a precizat Traian Bădulescu, consultant în turism. Cea mai vânată e croaziera de o săptămână în Caraibe, pe care o puteţi găsi chiar şi la 900 de euro. Turiştii se pot bucura de facilităţile unui concediu la cinci stele, cu toate mesele incluse, iar printre locaţiile bifate se numără Republica Dominicană, St. Marteen, Fort de France (Martinica) şi Insula Margarita.

Sursa: Libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii