Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Cornel Tache, şef în Poliţia Ialomiţa, trimis în judecată

ro

14 Apr, 2015 12:01 1672 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, au dispus trimiterea în judecată,
 
 sub control judiciar, a inculpaților:
 
TACHE CORNEL, șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: 
- luare de mită în formă continuată,
- trafic de influenţă, 
- complicitate la evaziune fiscală.
 
       UNGUREANU GHEORGHE, administrator al S.C. Avimar Fdl S.R.L, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
 
și în stare de libertate a S.C. AVIMAR FDL S.R.L, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada iulie – septembrie 2013, în calitate de șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, inculpatul Tache Cornel a primit cu titlu de mită, de la       inculpatul Ungureanu Gheorghe, suma de 32.000 de lei pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, înlesnindu-i totodată acestuia din urmă desfășurarea de operațiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.
Concret, în perioada 2012-2013, inculpatul Ungureanu Gheorghe, în calitate de administrator împuternicit  al unor firme, printre care se afla și S.C. Avimar Fdl S.R.L, a omis evidențierea  în documentele contabile a  tuturor operațiunile comerciale desfășurate și a evidențiat  în actele contabile operaţiuni fictive de aprovizionare şi prestări servicii, cauzând bugetului de stat  un prejudiciu în valoare totală de 5.619.099,44 lei.
De asemenea, în cursul anului 2013, în schimbul sumei de 32.000 de lei,  inculpatul Tache Cornel i-a promis inculpatului Ungureanu Gheorghe că îşi va folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Călăraşi - Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine pe aceștia să soluţioneze favorabil omului de afaceri un dosar penal în care acesta era cercetat.
 
În aceeași cauză, procurorii anticorupție au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului UNGUREANU GHEORGHE, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.
În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Ungureanu Gheorghe a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu respectarea următoarelor obligații:
- să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta;
- să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
- să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
- să comunice schimbarea locului de muncă;
- să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență;
-  să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței,
- să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei în raza căreia are stabilit domiciliul sau locuieşte în fapt.
 
Față de inculpatul PĂUN DRAGOȘ-LAURENȚIU, consilier superior la Serviciul Sănătate si Bunăstare Animală din cadrul Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomița, la data săvârșirii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, a fost dispusă disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-un dosar separat.
 
În cauză,  procurorii au dispus  instituirea sechestrului asigurător asupra conturilor bancare aparținând inculpatului Ungureanu Gheorghe și asupra unor sume de bani ridicate de la cei doi inculpați cu ocazia perchezițiilor domiciliare.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii