Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantanoastră „E foame de bani, e foame de bani, băieţi,/ Lumea […] ştie ce fel de băieţi sunteţi”

ro

12 Jun, 2016 12:57 1094 Marime text
N-am lipsit de la niciun vot. Nu pentru ei, cei care au candidat, ci pentru mine, cea care trăieşte în România, judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, şi pentru copilul meu, pe care n-aş vrea să-l văd îndepărtându-se la mii de kilometri.
 
Nu a fost alegere după care să nu-mi fi părut rău într-o măsură mai mică sau mai mare, dar asta nu m-a făcut să renunţ; toţi cei care au renunţat au făcut-o în favoarea lor, a hoţilor şi escrocilor care ne mint în campanii şi fac invers de îndată ce numărătoarea s-a încheiat. Dacă ar ieşi toţi să voteze, lucrurile s-ar îmbunătăţi încet – încet. Cum tot mai puţini o fac, lucrurile se înrăutăţesc încet – încet.
 
Într-o societate cu vot obligatoriu sau cu o mai acută conştiinţă democratică, politicianul constănţean ales consilier municipal sau judeţean s-ar pune acum pe treabă pentru ca în următorii patru ani să convingă electoratul să-i dea un alt vot. Ar face ceea ce niciun consilier nu a făcut până acum: ar studia planurile de dezvoltare ale municipiului/judeţului, ar citi toate proiectele de hotărâri care i se pun la dispoziţie şi ar face scandal dacă nu i s-ar pune la dispoziţie, ar combate în comisii, ar contacta presa în legătură cu orice „manglă” pe care o bănuieşte, ar lua cuvântul în şedinţe pentru a-şi justifica voturile, ar vota împotriva deciziilor proaste, ar ţine legătura cu problemele oamenilor şi ar încerca să le rezolve elaborând el însuşi proiecte de hotărâri.

Articolul integral: Constantanoastra.ro


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii