Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta

Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Rată în franci elveţieni, plătită cu ... găleata!

ro

26 Feb, 2015 17:44 1791 Marime text
Un bărbatul s-a prezentat azi la ghișeul unei bănci din Constanţa cu două găleți încărcate cu monede de 10 și 50 de bani. Totalul: 8.036 de monede în valoare de peste 2.100 de lei, relatează reporterntv.ro.
 
“Nu găsim o cale de conversie a acestui credit care s-a dublat în șapte ani de zile și am recurs la această măsură să aduc banii și o să încerc lună de lună să plătesc astfel. Nu am crezut niciodată că o să dau tot salariul pe o rată, astfel încât să tăiem de la gura copiilor mâncare, excursii și altele”, a declarat George Mihalache.
 
George Mihalache a împrumutat în urmă cu opt ani 115.000 de franci elvețieni ca să cumpere o casă. De atunci, însă, rata a tot crescut, iar acum, după ce cursul francului a explodat, suma pe care trebuie să o plătească lunar s-a dublat.
 
De la 1.600 de lei inițial, a ajuns la aproape 2.500 de lei. A dat instutuția în judecată și, după ce a câștigat procesul, a recuperat 11 mii de franci. Bărbatul este decis ca în fiecare lună să-și plătească rata în monede.
 
Angajaţii băncii au numărat fiecare bănuț mai bine de trei ore.
 
Sursa: reporterntv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii