Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Romanian Military Vehicle Systems SA.înființată de Romarm și Rheinmetall Landsysteme GmbH. Operațiunea autorizată de Consiliul Concurenței

ro

17 Jan, 2018 14:27 1057 Marime text
Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care Compania Naţională Romarm SA Filiala Societatea Uzina Automecanică Moreni SA (UAM) şi Rheinmetall Landsysteme GmbH înfiinţează compania Romanian Military Vehicle Systems SA.
 
Potrivit Consiliului Concurenței, fiecare acţionar urmează să deţină 50% din capitalul social al companiei nou înfiinţate, obiectivul acesteia constând în dezvoltarea, fabricarea şi dotarea armatei române cu transportorul blindat pentru trupe 8x8 „AGILIS”.
 
Anterior, Autoritatea de Concurenţă a aprobat cererea celor două companii de derogare de la prevederile Legii Concurenţei, având în vedere că riscul de a fi afectată concurenţa este redus.
 
Conform Legii Concurenţei, o concentrare economică nu poate fi pusă în aplicare înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal, printr-o decizie adoptată de Consiliul Concurenţei. În cazuri excepţionale, Autoritatea de Concurenţă poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la această interdicţie dacă solicitarea este motivată.

UAM are ca obiect principal de activitate fabricarea vehiculelor militare de luptă, însă în ultimii ani a desfăşurat exclusiv activităţi de prestări servicii de mentenanţă şi livrare de piese de schimb către Ministerul Apărării Naţionale, precum şi o serie de servicii de producție industrială civilă, respectiv structuri metalice sudate.
 
Rheinmetall Landsysteme GmbH este o societate germană specializată în producţia de vehicule blindate şi servicii conexe, precum asistenţă logistică, furnizare piese de schimb, mentenanţă. Această companie face parte din Grupul Rheinmetall, un grup de tehnologie integrată activ în industria automotive, cea electronică şi cea a apărării.

”Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante” - se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Concurentei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii