Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
10:41 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Comandantul navei Betatank a fost sancționat pentru poluare cu 25.000 de lei de Căpitănia Constanța

ro

05 Feb, 2016 16:42 738 Marime text
 
Astăzi, în jurul orei 11.20, în dana DDL 2 din portul Constanța, s-a produs o poluare accidentală în timpul desfășurării operațiunii de transfer combustibil naval (păcură) prin metoda  STS (ship to ship), de la barja de stocare M/T BETATANK, sub pavilion Cipru, la tancul de bunkerare M/T AMALTHIA, sub pavilion Cipru.
 
Astfel, printr-o gură de ulaj aferentă tancului nr.5 de marfă, aflată pe puntea navei BETATANK, a refulat o cantitate de  păcură care a inundat întreaga puntea, scurgându-se în apă aproximativ 200 - 300 litri. Combustibilul poluator a rămas în interiorul barajului plutitor ce înconjura cele două nave, fără a depăși limitele acestuia.
 
Iată care au fost măsurile luate la fața locului: membrii echipajului au oprit pompele de transfer păcură și au obturat gura de vizitare în cauză; membrii echipajului au procedat la strângerea păcurei scurse și depozitarea acesteia în tanc, precum și la curățirea navei; au fost anunțați reprezentanții C.N. Administrația Porturilor Maritime Constanța, pentru intervenția de depoluare.
 
O echipă de ofițeri operativi ai Căpităniei Portului Constanța au demarat investigațiile pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.
 
Din primele constatări efectuate a rezultat ca și cauză principală o defecțiune tehnică intervenită la o valvă de linie aflată între tancul nr.2 și tancul nr.5, la nava BETATANK, însă concluziile finale privind cauzele producerii poluării vor fi comunicate la definitivarea cercetărilor.
Comandantului navei BETATANK a fost sancționat contravențional cu suma de 25.000 lei de către ofițerii Căpităniei Portului Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii