Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update - achitare. Claudio Zambon, administratorul SC FCPT SA, trimis în judecată pentru delapidare

ro

16 Feb, 2016 16:26 2470 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Claudio Zambon sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că inculpatul Zambon Claudio, în calitate de administrator al SC FCPT SA (club de fotbal),  în zilele de 16 septembrie 2004 și 27 decembrie 2004, și-a însușit în interes personal sumele de 365.000 euro, respectiv 150.000 euro din totalul sumei de 600.000 de euro pe care o echipă de fotbal italiană a transferat-o prin Lega Nazionale Professionisti în conturile clubului timişorean. Acesta a  menţionat că sumele reprezintă rambursarea unui împrumut, deși în realitate nu au existat contracte de creditare a societăţii de către inculpat care să justifice cele două transferuri bancare.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.
  
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa foto: sptfm.ro

UPDATE 

Pe data de 16.04.2018, judecătorii din Tribunalul Bucureşti, instanţă investită cu soluţionarea cazului, au concluzionat că fapta de care a fost acuzat Zambon Claudio nu există, motiv pentru care au decis achitarea celui mai sus precizat. Decizia nu este definitivă.  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii