Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetați pentru înșelăciuni prin metoda „Accidentul”

ro

29 Jul, 2016 19:32 1665 Marime text
Polițiștii din Bacău cercetează șase persoane care ar fi obținut 151.000 de lei, prin metoda ,,accidentul”, de la patru persoane vătămate.
 
La data de 27 iulie a.c. , polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au continuat urmărirea penală față de șase persoane, respectiv trei bărbați încarcerați într-un penitenciar, două minore și un tânăr, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, prin metoda ,,accidentul”.
 
În cadrul activităților desfășurate, la data de 30 iunie a.c., polițiștii au prins în flagrant delict o tânără, de 20 de ani, în timp ce ridica 33.000 de lei de la una dintre persoanele vătămate.
 
De asemenea, pentru probarea activității infracționale, cu sprijinul reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor, polițiștii au efectuat pecheziții într-un penitenciar din țară, unde au identificat mai multe telefoane mobile şi cartele SIM deţinute ilegal, folosite la apelarea şi inducerea în eroare a persoanelor vătămate.
 

Din cercetări a rezultat că, un bărbat, de 31 de ani, aflat într-o unitate de detenție, ar fi apelat telefonic persoanele vătămate, pe care, prin atribuirea de calităţi mincinoase, le-ar fi indus în eroare, determinându-le să plătească sume de bani unor persoane care se prezentau la domiciliul acestora sau cu care se întâlneau în municipiul Bacău.
 
Un alt bărbat, de 26 de ani, din aceeași unitate de detenție, ar fi identificat  persoane tinere, în special fete, pe care le-ar fi indus în eroare, angajându-le de probă, pe post de  secretară la o „firmă de avocatură” din București. Acestea ar fi executat cu bună-credință activităţi de curierat, ridicând „documente” de la persoane ale căror date de identificare şi localizare le erau comunicate.
 
Ulterior „secretara” preda „documentele” altor persoane, cu vârste de 15, 17 și 26 de ani, aflate în relație cu un alt bărbat, de 24 de ani, aflat de asemenea în penitenciar.
 
În această modalitate, în luna iunie, cei în cauză ar fi obținut de la patru persoane din municipiul Bacău în total 151.000 de lei.
 
Cele două minore, de 15 și 17 ani și tânărul de 26 de ani au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Bacău, pentru cercetări.
 
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii