Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetată pentru o gaură de două milioane de lei în bugetul de stat

ro

24 Oct, 2012 17:35 1254 Marime text

Asupra administratorului unei firme din Constanţa planează suspiciunea că a înfiinţat, în mod fictiv, o societate comercială, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile. Prejudiciul creat bugetului de stat, prin efectuarea de operaţiuni comerciale cu deşeuri metalice destinate exportului, ce nu au fost evidenţiate în actele contabile, depăşeşte 2.400.000 de lei.

Citeşte şi „Acuzat că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - IGPR au finalizat cercetările faţă de o societate comercială din Cuza Vodă, judeţul Constanţa. Administratorul firmei, o femeie, este acuzat de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă, în interes propriu a creditului de care se bucura societatea, precum şi de transmiterea fictivă a părţilor sociale în scopul sustragerii de la urmărirea penală.

Poliţiştii spun că în luna mai, a anului 2010, suspecta a înfiinţat, în mod fictiv, o societate comercială cu sediul în comuna Cuza Vodă, judeţul Constanţa, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

În perioada mai 2010 - septembrie 2011, societatea ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu deşeuri metalice destinate exportului prin porturile maritime româneşti, iar operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, în valoare de aproximativ 2.413.395 lei.

Sumele de bani rezultate din activitatea de comerţ cu deşeuri metalice ar fi fost folosite de administratoare în interes propriu. În luna septembrie 2011, în scopul îngreunării urmăririi penale, suspecta este acuzată că a transmis, în mod fictiv, părţile sociale.

Dosarul urmează să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de trimitere în judecată atât a societăţii comerciale, cât şi a administratoarei acesteia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii