Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai bune universităţi din România Universitatea “Ovidius” Constanţa, în top

ro

24 Sep, 2014 20:28 3369 Marime text
Universitatile traverseaza una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani, scrie hotnews.ro. Pe fondul declinului demografic, al scaderii numarului de absolventi cu Bacalaureat si al crizei, sistemul de invatamant superior de stat inregistreaza o scadere "dramatica la nivelul studentilor inmatriculati in regim cu taxa". Limitarea fondurilor din taxe duce la o "dependenta mai accentuata fata de veniturile obtinute din alocari de fonduri de la bugetul de stat", ceea ce le vulnerabilizeaza din nou, avand in vedere ca sistemul este permanent subfinantat. Concluziile apartin Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior, care avertizeaza in raportul pe 2013 ca "pentru multe universitati particulare se pune problema pur si simplu a existentei".
 
Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS) a publicat Raportul anual - 2013 Starea finantarii invatamantului superior si masurile de optimizare ce se impun. CNFIS este organism consultativ al Ministerului Educatiei Nationale si are rolul de a propune anual metodologia de repartizare pe universitati a alocatiilor bugetare destinate finantarii institutionale.
 
Cea mai mare universitate din Romania, in functie de numarul de studenti inscrisi la toate formele de invatamant, este Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu peste 35.000 de studenti in total, potrivit cercetarii. Pe locul al doilea este Universitatea din Bucuresti, urmata de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Si Universitatea Ovidius din Constanta se afla in top, cu peste 16.500 de studenti.


Sursa text: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii