Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune raportul Inspecţiei Judiciare în cazul Alina Bica

ro

09 Jul, 2015 22:15 1481 Marime text
 
Inspecţia Judiciară a finalizat controlul la nivelul DIICOT, iar raportul întocmit arată cum procurorii s-au plâns de modul cum a fost condusă instituţia în mandatul Alinei Bica. Fosta şefă a DIICOT este acuzată  de subalterni că "folosea un ton ridicat" şi că le inspira "un sentiment de nesiguranţă şi neîncredere".
 
"S-a reţinut, astfel, că, spre deosebire de domnul procuror şef C. O., care a condus DIICOT până la numirea doamnei procuror şef A.M. B., şi care a practicat un stil managerial participativ şi la care toţi procurorii aveau acces în orice moment în care aveau nevoie de îndrumare şi coordonare, în cazul doamnei procuror şef A. M. B. lucrurile au fost complet diferite; în acest sens, procurorii s-au confruntat cu situaţii în care deşi aveau de rezolvat probleme care reclamau prezenţa şefului direcţiei, acesta nu era de găsit;
 
de asemenea s-a reţinut că, datorită tonului ridicat folosit, precum şi a modului imperativ în care aceasta tranşa problemele invocate de subalterni, s-a preferat o comunicare indirectă, prin şefii de servicii.
 
Aceştia din urmă au arătat că s-au confruntat cu o comunicare dificilă şi că doamna procuror şef A. B. le inspira un sentiment de nesiguranţă şi neîncredere; de asemenea, au fost nemulţumiţi de faptul că nu era convocat Colegiul de conducere pentru a decide în chestiuni mai importante, doamna procuror şef A. B. preferând să fie singurul decident, însă şi în acest caz dădea dovadă de instabilitate şi inconsecvenţă", se arată în document.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii