Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce i-a răspuns ministrul de Interne senatorului Chiru pe tema aleşilor locali incompatibili

ro

08 Oct, 2013 13:35 1384 Marime text
Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns unei întrebări adresate de senatorul PDL Gigi Chiru referitoare la incompatibilitatea primarilor din judeţul Constanţa. „Parlamentarul constănţean a dorit să afle de la Stroe dacă va solicita respectarea legii în mod unitar şi în cazul aleşilor locali USL sau îşi propune să-i demită doar pe cei din PDL, apoi să modifice legea în Parlament”, se menţionează într-un comunicat de presă.
Iată ce i-a răspuns ministrul senatorului constănţean:
„Procedura de evaluare a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este reglementată de Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, cu modificările ulterioare.
Menţionăm că, activităţile desfăşurate de prefectul judeţului Constanţa sunt  rezultatul firesc al îndeplinirii responsabilităţilor stabilite prin lege. Acestea au fost desfăşurate în succesiunea logică a producerii lor constituind materializarea solicitărilor formulate de Agenţia Naţională de Integritate, în urma rămânerii definitive a Raportului de evaluare prin renunţarea la judecată de către primarul comunei Poarta Albă, consemnată prin  încheierea Curţii de Apel Constanţa, nerecurată.
Astfel, prin Ordinul prefectului judeţului Constanţa s-a constatat încetarea de drept a calităţii de primar a persoanei respective, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în aplicarea prevederilor art. 15 alin. (2) lit. b) şi art. 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare.
În ceea ce priveşte celelalte persoane nominalizate în cuprinsul întrebării care au calitatea de primari ai unor localităţi din judeţul Constanţa şi pentru care Agenţia Naţională de Integritate a întocmit rapoarte de evaluare de constatare a stării de incompatibilitate, potrivit prevederilor legale, menţionăm că persoanele în cauză au atacat actele respective la instanţa de contencios administrativ, cauzele aflându-se în diferite etape procesuale.
În acesta cazuri, Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa va acţiona corespunzător hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile ce vor fi emise de instanţele de judecată şi potrivit comunicărilor ce vor fi efectuate de Agenţia Naţională de Integritate”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii