Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Țuțuianu se retrage. Stroe și Făgădău, în tandem și pentru următorii patru ani (Galerie foto)

ro

30 Aug, 2019 17:02 5219 Marime text

În câteva momente, la Centrul Cultural Jean Constantin va avea loc întrunirea PSD.

Pentru președinte al organizației PSD Constanța, candidează Felix Stroe.

Pentru președinte executiv, candidează Decebal Făgădău, președinte al organizației municipiului Constanța și Horia Marius Țuțuianu, actualmente vicepreședinte PSD Constanța.

Mirela Marichescu, administratorul județului Constanța candidează, din informațiile noastre pentru postul de vicepreședinte.

Urma să candideze și viceprimarul Costin Răsăuțeanu, dar avem informații că acesta s-a retras din cursă.

Emilian Nicolae de la Cernavodă s-a retras și el de pe lista de vicepreședinte.

În fața Centrului Cultural Jean Constantin se află un grup de membri USR ai grupului ”Rezist” Constanța, care o așteaptă pe Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a ajuns în fața Centrului Cultural Jean Constantin.

Membrii USR ai grupului ”Rezist” Constanța o huiduie, scandând ”analfabetă”. Inclusiv șefii de la PSD Constanța au fost huiduiți de protestatari.

De la eveniment lipsește senatorul Nicolae Moga. 

UPDATE1 ORA 17:24: Țuțuianu a declarat acum că își retrage candidatura pentru funcția de președinte executiv și va candida doar pentru funcția de președinte. 

UPDATE2 ORA 17:28: În sală sunt aproximativ 393 delegați și invitați. 

Corala Armonia a Arhiepiecopiei Tomisului interpretează imnul de stat.

UPDATE3 ORA  17:33: Din surse proprii se pare că tatăl lui Țuțuianu l-a convins să se retragă. 

UPDATE4 ORA 17:34: De la București sunt prezenți: Viorica Dăncilă președinte PSD, Mihai Fifor secretar general al PSD, Eugen Teodorovici președinte executiv al PSD.

UPDATE5 ORA 17:42: Felix Stroe: ”Biroul județean a avut un mandat greu, începând cu 2016, un an cu decapitări în PSD Constanța, cu dosare penale, cu mulți membri implicați în aceste dosare. La câte injurii și insulte am primit  zi și noapte, am reușit, ne-am reorganizat și am câștigat alegerile locale în Constanța, în municipiu și în județ. Tot în 2016, am reușit să obținem cel mai bun scor la alegerile parlamentare și pe care trebuie să o repetăm și anul viitor la parlamentare. În ultima ședință de birou județean am votat și vom merge mâine cu acest vot în Biroul Național sa rămânem la guvernare și să ne mobilizăm împotriva moțiunii de cenzură ca să putem obține rezultate bune și să contribuim la victoria candidatului nostru la alegerile prezidențiale."

”Guvernarea nu se abandonează", spune președintele PSD Constanța. El adaugă că rezultatul de la europarlamentare a fost doar un ”duș rece”, dar au activul necesar să câștige alegerile din acest an.

"Am convingerea că doamna Dăncilă va fi președintele României", mai spune Stroe.

Felix Stroe mulțumește tuturor primarilor și membrilor de partid pentru cei patru ani împreună.

UPDATE6 ORA 17:53: Stroe anunță candidații PSD Constanța pentru alegerile locale de anul viitor pentru primăria Constanța și președinția Consiliului Județean Constanța. Astfel, Decebal Făgădău candidează la primărie anul viitor, iar Horia Țuțuianu la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Anul viitor președintele Consiliului Județean va fi ales uninominal. Anunțul a fost făcut în conferința Județeană a PSD Constanța.

UPDATE7 ORA 17:57: Raportul de activitate al președintelui PSD a fost aprobat de delegați.

UPDATE8 ORA 18:00: Urmează la cuvânt  Mariana Gâju, președintele organizației de femei și primar în localitatea Cumpăna. 

”Candidatul PSD la președinția României, trebuie să aibă grijă de copiii României. Mă adresez ca mamă către o altă mamă. Astăzi, cea mai mare grijă pe care trebuie s-o aibă atât premierul cât și președintele României este protecția copiilor. Lupta împotriva exploatării copiilor trebuie să fie în prin plan. Sigur avem nevoie și de dezvoltare a țării și a satului românesc. Fără fonduri și susținere, nu putem să venim în fața oamenilor să cerem voturi. Niciodată nu vom face casă bună, dacă nu vom merge mână în mână politic - administrariv.”

UPDATE9 ORA 18:08: Mariana Gâju spune că va merge împreună cu echipa de la Cumpăna la alegerile locale de anul viitor, dar până atunci, alegerile prezidențiale sunt prioritare pentru PSD și sprijinul pe care toată lumea să-l ofere Vioricăi Dăncilă. "Armata" PSD va lupta pentru Viorica Dăncilă.

UPDATE10 ORA 18:11 Ia cuvântul deputatul Iulian Iancu, cel care nu a făcut nicio conferiță de presă de când e deputat de Constanța. 
"Suntem într-un moment fără precedent. Pe teritoriul României acționează forțe care îndeamnă la ignoranță și ură, căutând marionete pentru a le putea manipula. PSD a rămas singura esență și substanță a poporului român. Asta avem de apărat", spune Iancu.

UPDATE11 ORA 18:21: Nicu Rosu, președinte al organizației de tineret: ”A venit timpul să câștigăm alegerile prezidențiale și să avem un președinte femeie. Nu va fi ușor, dar avem românii lângă noi.”

UPDATE12 ORA 18:23: A luat cuvântul George Vișan, deputat PSD, care spune: "PSD trăiește sub asaltul celor care nu au respect și tradiție față de ceea ce înseamnă binele public. Poate că este timpul să nu mai întoarcem și celălalt obraz. Este timpul să ne întoarcem la meritocrație și la unitate, dar pentru România, învinge Constanța ".

UPDATE13 ORA 18:27: Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD îi cere lui Felix Stroe să adopte toleranța zero față de indisciplina și nerespectarea regulamentului, care au dus la rezultate proaste la ultimele alegeri. ”Trebuie să punem mâna la muncă și să ne gândim că viitorul depinde de alegerile prezidențiale. Trebuie să ne fie frică de ziua de mâine, de o țară condusă de Cioloș și Barna, niște descreierați care vor arunca în derizoriu tot ce a realizat PSD”.

UPDATE14 ORA 18:40: Acesta este noul Birou Județean al PSD Constanța:
1.Președinte: Stroe Felix
2.Președinte executiv: Decebal Fagadau
Vicepreședinți:
3.Moga Nicolae
4.Chelaru Florin
5.Dumitrache Cristina Ileana
6.Vladescu Luminita
7.Babus Radu
8.Dumitrache Ion
9.Mihu Stefan
10.Tutuianu Marius Horia
11.Brailoiu Tit Liviu
12.Nadrag Tudor
13.Balta Tudor
14.Parvulescu Gabriel Valentin
15.Visan George Gabriel
16.Dragomir Nicolae
17. Matichescu Mirela
18.Emilian Nicolae

Biroul va fi completat cu secretarul executiv si trezorierul într-o ședință al comitetului executiv județean. Propunerile pentru aceste funcții vor fi făcute de președintele Felix Stroe.

UPDATE15 ORA 18:58: Decebal Făgădău: "PSD s-a reformat și oamenii trebuie să înțeleagă asta. Avem de recuperat o imagine pe care nu o merităm. PSD este stânga în România."
Făgădău este președintele organizației municipale a PSD Constanța și spune că va candida pentru funcția de președinte executiv.

UPDATE16 ORA  19:01: Horia Marius Țuțuianu a anunțat că va candida pentru o funcție de vicepreședinte în Biroul Județean și a subliniat nevoia de unitate în PSD.

Țuțuianu i-a rugat pe cei din sală să îl voteze în calitate de vicepreședinte.

UPDATE17 ORA 19:10:  Eugen Teodorovici, președinte executiv al PSD la nivel național, le dă mai degrabă niște sfaturi tinerilor și le cere să nu îi copieze pe seniorii din politică. 
Le urează succes tuturor primarilor și le transmite să conteze pe guvernul acesta.

Toate facturile pentru investiții vor fi decontate, le transmite Teodorovici primarilor.

UPDATE18 ORA 19:16: Mihai Fifor, secretar general al PSD la nivel național: "Vă asigur că suntem o echipă și ne vom face datoria ca împreună cu dumneavoastră să ne atingem obiectivele. Iar obiectivul acestui an este să demonstrăm că PSD nu poate fi îngenuncheat, că este un partid care vine dintre oameni și trage pentru oameni. Guvernăm și mergem mai departe pentru că avem soluțiile pentru români.”

UPDATE19 ORA 19:22: Viorica Dăncilă, președintele PSD vorbește liber, nu are un discurs scris așa cum ne-a obișnuit: "Mă bucur să mă aflu astăzi la Constanța. Este un moment de bilanț, cu plusuri și minusuri. Sunt convinsă că atunci când Felix Stroe a prezentat raportul de activitate, fiecare dintre dumneavoastră v-ați regăsit în el. Dragi colegi, alegerile europarlamentare nu au fost câștigate de PNL și USR, ci au fost pierdute de PSD. Trebuie să vedem unde am greșit, unde am pierdut încrederea oamenilor, trebuie să nu mai facem aceleași greșeli. Vreau să identificăm soluțiile pentru a recâștiga încrederea românilor. Vreau sa recâștigăm electoratul din 2016, care nu a mai venit la vot la europarlamentare.”

Aceasta mai spune: ”Trebuie să vorbim despre ceea ce am făcut. Suntem într-un moment de cumpănă. Am pornit de la 22% și vom crește, dar pentru asta trebuie să arătăm că suntem singura soluție pentru România, că iubim românii. Nu vrem să împărțim România între ai noștri și ai lor. De săptămâna viitoare vom da drumul fondului de dezvoltare și investiții.”
”Cred cu tărie că putem câștiga alegerile prezidențiale. Că putem avea președinte, premier și guvern social - democrat.”

Viorica Dăncilă se declară dezamăgită de cei care au venit să o huiduie, și consideră că acești oameni nu reprezintă Constanța și nici pe constănțeni.

”Alegerile prezidențiale sunt startul pentru alegerile locale și vreau ca toți primarii să câștige un nou mandat. Suntem o echipă și trebuie să ne implicăm în campania electorală.”

UPDATE20 ORA 19:42: Viorica Dăncilă: ”Sunt convinsă că vă veți alege conducerea care va obține cel mai bun scor la prezidențiale. Am să revin să mă bat alături de dumneavoastră  pentru alegerile locale. Am să revin să ne batem împreună pentru parlamentarii noștri. Sunt convinsă că vom învinge, că vom câștiga toate scrutinele electorale pentru că ținem cu românii. Dumnezeu să ne ajute."

UPDATE21 ORA 19:46: Votarea a început. 

UPDATE22 ORA 19:48: Felix Stoee a fost ales președinte al PSD Constanța. 

Decebal Făgădău a fost ales președinte executiv al PSD Constanța.

Au fost votați și viceprețedinții de pe lista de candidatură. 

UPDATE23 ORA 19:49: Felix Stroe mulțumește pentru vot, despre care afirmă că îl obligă la multă muncă.

Stroe spune în închiderea conferinței: ”Trebuie să obținem un scor zdrobitor la prezidențiale la Constanța.”

UPDATE24 ORA 20:05: Va urma o conferință de presă. 


CONFERINȚA DE PRESĂ


UPDATE25 ORA  20:24: A început conferința la care vor participa Felix Stroe, Viorica Dăncilă, Teodorovici și Fifor.

Stroe reia în cadrul conferinței de presă angajamentul că PSD Constanța va câștiga alegerile prezidențiale.

Dăncilă spune ca astăzi la Constanța a beneficiat de căldură și susținere din partea organizației.

UPDATE26 ORA 20:37: Întrebată fiind ce îi reproșează președintelui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a afirmat: ”Lipsa de empatie, lipsa de consens și faptul că nu este președintele tuturor românilor.”

UPDATE27 ORA 20:43: Teodorovici spune că dacă până la anul nu va începe construcția spitalului regional de la Constanța și de la Dolj, își dă demisia.

UPDATE28 ORA 20:47: Mihai Fifor va fi șeful de campanie a Vioricăi Dăncilă. 

UPDATE29 ORA 20:52: Întrebat dacă nu s-a grăbit să anunțe candidații la primărie și Consiliul Județean Constanța, Felix Stroe a spus că nu, mai ales că electoratul PSD vrea să știe candidații.

UPDATE30 ORA 20:56: Protestatarii sunt în continuare în fața Centrului Cultural Jean Constantin, o așteaptă pe Viorica Dăncilă. 

UPDATE31 ORA 20:58: Viorica Dăncilă iese din Centrul Cultural Jean Constantin. Protestatarii au scandat din nou ”analfabetă”, la adresa primului ministru. 

UPDATE322 ORA 21:00: Jandarmii au început să legitimeze protestatarii, văzând acest lucru, aceștia au început să scandeze ”Jandarmeria apără hoția!”.

Citește și:

Acesta este componența noului Birou Județean al PSD Constanța

Felix Stroe a anunțat candidații PSD pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii