Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caporalul rănit la Cabana militară Cheia, transferat la Bruxelles

ro

19 Nov, 2016 21:13 3710 Marime text
Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, victima accidentului din data de 9 noiembrie, de la Cabana militară de instruire Cheia, în urma căruia a suferit arsuri pe aproape 90% din suprafaţa corporală, a fost transferat astăzi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC), la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru continuarea tratamentului de specialitate.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), “transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală ultraspecializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă a Secţiei ATI/SUUMC”.
 
Pacientul a fost preluat de către medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical. Familia militarului va fi în permanenţă informată cu privire la evoluţia stării de sănătate, se mai precizează în comunicatul citat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii