Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bibliologul Ioan Popișteanu, comemorat la Tulcea

ro

18 Apr, 2013 17:57 1763 Marime text
„Azi se împlinește un an de când fiul drag al satului, Cetățeanu de onoare al comunei Dorobanțu, bibliologul, eseistul, ctitorul bibliotecii, Ioan Popișteanu a pășit pe alt tărâm . Noi de aici îi aducem un omagiu de recunoștință pentru tot ceea ce a clădit prin munca, inteligența, devotament, bunătate, respect pentru generațiile noastre de azi. Suntem alături de familia îndurerată, pentru pirderea suferită. Era un domn întotdeauna elegat și civilizat. Ne rugăm ca Dumnezeu să-l odihnescă în pace”, spune Lăcărmioara Buzatu, bibliotecar la Biblioteca Comunală Ioan Popișteanu din județul Tulcea.
 
„Ioan Popișteanu delectează de la început conceptul de valoare, esența unei biblioteci de învățământ superior. Doar el a știut, ca nimeni altul, ce influență benefică are biblioteca asupra instruirii, formării intelectuale. A invins mentalitatea timpului, a adunat valori documentare, tipărituri vechi, cărți rare de la cronicari, la cărți domnești, de la literatura juridică, ediții. Voia să dovedească sporirea circulației cărții într-o cronologie a vremii, efortul lui depus în tipărirea cărții, importanta cărții ca forma fortificantă în viața spirituală”, scrie Conf.univ.dr. Constanța Călinescu în cartea „Ioan Popișteanu: o sinteză în cultură: cercetător-editor-bibliolog-publicist”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Buzatu Lacramioara 19 Apr, 2013 11:47 Va multumesc mult pentru publicarea articolului meu,Bibliologul Ioan Popisteanu comemorat la Tulcea.