Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocații rămân ”superimuni”!?

ro

14 Jun, 2016 13:05 1456 Marime text
Comisia Juridică din cadrul Camerei Deputaților a analizat și votat astăzi un raport de adoptare pentru proiectul de lege care le asigură avocaților o "superimunitate".
Asta în contextul în care documentul cu pricina nu aduce nicio modificare deși a generat controverse, iar ministrul Justiției, Raluca Prună, a lansat un apel parlamentarilor. "Cred că nu putem face din niciun fel de profesie liberală, fie și din profesia liberală a avocaților, o profesie care se bucură de o imunitate absolute. Este ceva nemaiîntâlnit în Uniunea Europeana, cel puțin”, declara ministrul Justiției la acea vreme citată de presa centrală.
Proiectul de modificare a Legii profesiei de avocat  este inițiată de senatorul PSD Ion Chelaru și susținută de alți 28 de parlamentari. Inițiativa legislativă în forma propusă spre adoptare oferă imunitate avocaților.  Dacă va trece în această formă, procurorii nu vor avea voie să ridice de la avocați înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client și avocat, nici a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținând avocaților. Raportul de adoptare pentru proiectul de lege respective a obținut 10 voturi "pentru" și numai doi deputați liberali au preferat să se abțină. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii