Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionările de pe etichetele produselor comercializate nu sunt ceea ce par

ro

03 Apr, 2014 12:43 1680 Marime text

Foarte multe firme adoptă orice strategie de marketing pentru a-şi atrage clienţii. Astfel, ajungem să citim, pe ambalajele unor produse alimentare, atenţionări ce nu sunt deloc ceea ce par. Pentru a atrage atenţia asupra unor ingrediente sănsănoase, conţinute de produsul respectiv, de exemplu, producătorii vor evita să dea datele exacte. Trebuie să citeşti cu mare atenţie lista micuţă, cu toate ingredientele produsului achiziţionat, pentru a şti, cu certitudine, ce anume vei mânca. Iată câteva exmple de atenţionări care sunt departe de adevăr.
„Conţine...”. Vei gândi, automat, că este o bună sursă pentru acest ingredient. De fapt, nu ştii exact ce cantitate conţine până nu citeşti lista ingredientelor. Ţine minte, cu cât este mai la finalul listei, cu atât mai mică va fi cantitatea conţinută.
„Natural”. Nu, contrar părerii generale, nu înseamnă că nu este procesat. Cel mai probabil, nu conţine conţine coloranţi, arome sau alte substanţe artificiale. Este foarte greu de găsit un produs ambalat, în mgazine, care să fie 100% natural.
„Slab îndulcit”. Dacă vei crede că nu conţine prea mult zahăr, te înşeli amarnic. Zahărul, în alimente, poate să apară în multe forme: glucoză, fructoză, etc.
„Light” desemnează o cantitate mai mică de calorii, grăsimi, sodiu sau orice este indicat pe ambalaj. Dar, cantitatea asta este mai mică doar comparativ cu versiunea originală a produsului. Reţine, însă, că atunci când producătorii reduc nivelul grăsimilor din alimente, îl cresc pe cel al zahărului, pentru a-i păstra acelaşi gust.
„Bogat în fibre” nu înseamnă, în mod obligatoriu, că produsul conţine o cantitate mare de fibre naturale. Pentru ca un producător să aibă dreptul să pună această atenţionare pe etichetă este obligat să asigure o cantitate de doar 5 grame de firbe, produsului său.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii