Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, la Constanţa, eveniment susţinut de Sorin Roşca Stănescu Dezbatere naţională pe tema „Să schimbăm împreună Legea Audiovizualului”

ro

13 Sep, 2013 10:13 1715 Marime text
În aceste momente, la Pavilionul Expoziţional începe dezbaterea naţională pe tema „Să schimbăm împreună Legea Audiovizualului”, eveniment prilejuit de proiectul de revizuire a Legii Audiovizualului iniţiat de senatorul Sorin Roşca Stănescu.
La eveniment sunt prezenţi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cornel Panait, prorectorul Universităţii Maritime Constanţa, consilierii judeţeni Laurenţiu Marin, Ecaterina Prodan şi Ion Radu, deputatul PSD Mădălin Voicu, primarii comunelor Topalu şi Topraisar, Gheorghe Murat, respectiv Gheorghe Stelian, precum şi fostul primar al oraşului Murfatlar, Nicolae Crivineanu.
În contextul evenimentului, Sorin Roşca Stănescu a declarat: „Este o lege care cred că nu poate fi făcută în birouri. De aceea organizez aceste dezbateri. După dezbateri mă apuc să scriu proiectul de lege”. Dezbaterea de astăzi, de la Constanţa, este cea de-a treia de acest gen, după ce alte două au avut loc în ţară.

UPDATE 1

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a menţionat: „Sunt localităţi care nu au semnale de cablu şi televiziune, acest lucru ar trebui îndreptat pentru ca toţi cetăţenii să aibă acces la informaţie”.


UPDATE 2

Participanţii la dezbatere acuză cabliştii de faptul că ar acţiona discreţionar pe piaţă.

UPDATE 3

Referitor la instituţiile publice, Sorin Roşca Stănescu este de părere că acestea, prin noua lege, trebuie să răspundă la adrese în zece zile, în caz contrar urmând să se aplice amenzi dure în cazul funcţionarilor publici care nu dau curs adreselor. Este vorba despre adresele pe Legea 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

UPDATE 4

În cadrul dezbaterii, deputatul de Constanţa Mădălin Voicu a afirmat: „Este o promiscuitate în presă. CNA ar trebui să aibă măcar grijă să se vorbească corect în presă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii