Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta în cazul fetiței decedate după infectarea cu o bacterie, preluată de Parchetul din Piteşti

ro

12 Feb, 2016 16:58 1991 Marime text
Ancheta în cazul decesului fetiței de un an din Topoloveni, decedată după infectarea cu o bacterie, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, deschis inițial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. După preluarea dosarului, procurorii au extins cercetările și asupra celorlalte cazuri de copii din Argeș care s-au îmbolnăvit în ultimele zile.
 

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești s-a constituit, la data de 10 februarie 2016, o cauză cu privire la decesul minorei O.D.M.. Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menționate anterior, precum și cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani și 2 luni", se precizează într-un comunicat transmis astăzi de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 
Anchetatorii au cerut efectuarea unor analize de specialitate la Direcția de Sănătate Publică Argeș și Agenției Naționale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apă potabilă furnizată în orașele Pitești, Câmpulung Muscel și Topoloveni. De asemenea, au fost ridicate pentru a fi analizate probe din alimentele consumate de fetița care a murit, precum și documentele medicale întocmite de unitățile spitalicești la internarea minorilor.
 

"În prezent, ofițerii de poliție judiciară audiază mai multe persoane. Cercetările penale sunt efectuate de către ofițerii de poliție din cadrul IPJ Argeș - Serviciul Investigații Criminale și IGPR - Direcția Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz", se mai precizează în document.

 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic. Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
 
Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul "Marie Curie" din București, unde fusese transportat în stare gravă și diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic. La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" se mai află internați 11 copii, cu vârste cuprinse între cinci luni și trei ani, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești în ultimele zile.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-a constituit, la data de 10 februarie, o cauză cu privire la decesul minorei O.D.M.. Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menţionate anterior precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni.
Pentru lămurirea situaţiei de fapt, s-a solicitat efectuarea unor analize de specialitate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Agenţiei Naţionale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni.
Totodată, au fost ridicate probe din alimentele consumate de către minora O.D.M., spre a fi analizate, precum şi documentele medicale întocmite de către unităţile spitaliceşti la internarea minorilor. În prezent, ofiţerii de poliţie judiciară audiază  mai multe persoane.
Cercetările penale sunt efectuate de către ofiţerii de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş - Serviciul Investigaţii Criminale şi I.G.P.R. – Direcţia Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz.  
Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză", se arată într-un comunicat al Parchetului.




Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii