Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

America vrea discuții cu rușii referitor la loviturile din Siria

ro

29 Sep, 2015 23:44 1398 Marime text
 
Șeful Pentagonului, Ashton Carter, a dat undă verde pentru stabilirea de linii de comunicație între militarii americani și ruși cu scopul de a evita orice incident în Siria, unde Moscova a trimis trupe, a anunțat astăzi Departamentul Apărării al SUA, potrivit AFP.
 
 
„Securitatea piloților coaliției este extrem de importantă pentru noi. Nu trebuie să apară erori de calcul sau de judecată” când cele două forțe evoluează în apropiere, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, într-un briefing de presă.

„Nu vrem să se întâmple vreun accident”, a mai subliniat el.
 
Avioanele coaliției contra grupării Statul Islamic (SI), condusă de Statele Unite, efectuează zilnic misiuni de bombardament în Siria de peste un an.
 
Recent, Rusia a stabilit un cap de pod militar în vestul Siriei, bastion al regimului condus de președintele Bashar Al-Assad, și nu a exclus să efectueze la rândul său lovituri contra SI, potrivit agerpres.ro.
 
Potrivit americanilor, rușii dispun în prezent de 34 de avioane, de vânătoare sau bombardiere, la o bază militară pe care au instalat-o de curând în provincia Latakia.
 
Washingtonul a decis suspendarea oricăror relații de la militar la militar cu rușii după criza ucraineană și anexarea Crimeii, potrivit aceleiași surse.
 
Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a decis însă reluarea legăturilor în problema Siriei.
 
În urmă cu aproape două săptămâni, pentru prima dată el a discutat telefonic direct cu omologul său rus, Serghei Șoigu, mai scrie AFP.




Sursa foto: usnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii