Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă la graniţa României Un focar de gripă aviară a fost identificat

ro

23 Dec, 2016 20:22 2157 Marime text
Un caz de gripă aviară a fost identificat la o fermă de gâște din județul Hajdu-Bihar, la granița Ungariei cu România, la începutul acestei săptămâni, a declarat astăzi șeful serviciilor veterinare din Ungaria, Lajos Bognar, informează MTI, citat de România TV.

Peste 10.000 de păsări au fost sacrificate la acea fermă și de asemenea a fost instituită o zonă de protecție de trei kilometri precum și o zonă de supraveghere de 10 kilometri în jurul fermei.

Anterior, au fost indentificate cazuri de gripă aviară în județele Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad și Jasz-Nagykun-Szolnok, în sud-estul și centrul Ungariei.

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

În România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că monitorizează sever comerțul intracomunitar și verifică toate transporturile de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost diagnosticate focare de gripă aviară, pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României.


Sursa foto: antena3.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii