Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 Alegeri parţiale. La Nicolae Bălcescu au votat până la ora 21.00 , 61.69 % dintre alegatori

ro

11 Jun, 2017 12:41 3018 Marime text
Peste 11% dintre alegători s-au prezentat duminică, până la ora 12,00, la urne pentru a vota la alegerile locale parţiale, potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente. Cea mai mare prezenţă se înregistra, la ora 12,00, în judeţele Constanţa - 32,20 %, Sălaj - 32,14 % şi Caraş Severin - 31,25%. 

La polul opus, se află judeţele Dolj - 5,80%, Harghita - 5,73% şi Gorj - 9,37%. 

Citește și UPDATE La ce întrebare răspund azi, la referendum, alegătorii din Băneasa

În 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe se desfăşoară duminică alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, în condiţiile în care unii dintre edili au fost aleşi parlamentari la scrutinul din decembrie 2016 sau alţii au fost condamnaţi pentru diferite infracţiuni şi, astfel, nu-şi mai pot exercita mandatul.

Locuitorii din Nicolae Bălcescu îşi aleg primarul

La un an de la alegerile locale din 2016, cetăţenii cu drept de vot din comuna Nicolae Bălcescu s-au prezentat la urne, pentru a-şi alege un nou primar. 

Viorel Bălan, primarul ales în luna iunie a anului trecut de cetăţenii comunei Nicolae Bălcescu, a fost demis din funcţie prin ordin al prefectului Constanţei, în luna august a anului trecut. Ulterior, el a părăsit Partidul Naţional Liberal al cărui membru era şi s-a înscris în PSD. Decizia prefectului prin care s-a emis ordinul de încetare al mandatului a venit în urma raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate care l-a declarat pe primarul Viorel Bălan incompatibil cu această funcţie. 

În aceste condiţii, Guvernul a decis organizarea unor noi alegeri. Drept urmare, pentru funcţia de primar s-au înscris şase candidaţi.
Fostul viceprimar, Nicolae Ciocănete, candidează din partea PSD, Adrian Albu a reprezintă PNL, iar Lucian Constantin, este candidatul PMP. Pe lângă cei trei mai candidează alţi trei independenţi, respectiv, Dumitru Timofte, Tudor Gheorghe şi Nicolae Albu. 
La finalul zilei de astăzi, vom afla cine este viitorul primar al comunei constănţene.

UPDATE - Potrivit site-ului Autoritatii Electorale Permanente, pana la ora 15.00 la Nicolae Bălcescu au votat 45% dintre alegatorii cu drept de vot.

UPDATE 2 - La ora 21.00 potrivit centralizărilor făcute de Biroul Electoral de Circumscripţie, 61.69% dintre locuitorii din Nicolae Bălcescu au votat pentru alegerea primarului. Scrutinul de astăzi a fost unul fără incidente. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii