Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este așteptată o hotărâre de Guvern care să stabilească data alegerilor parțiale. Unde vor fi organizate scrutine în județul Constanța?

ro

01 Apr, 2023 16:06 1437 Marime text

 
  • La nivelul  județului  Constanța  localitățile  fără  primar sunt: Adamclisi,  Albești,  Dobromir,  Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu
  • Consiliul Local Agigea a fost dizolvat printr-o hotărâre a Tribunalului Constanța din 22 noiembrie 2021
  • În localitățile unde primarilor le-a încetat mandatul, viceprimarii au fost preluat atribuțiile, astfel încât funcționarea administrațiilor locale să nu fie blocată
 
Curtea de Apel București a decis să oblige Guvernul Ciucă să organizeze alegeri locale parțiale în 51 de localităţi din ţară, dintre care 5 din judeţul Constanţa.
În următoarea perioadă este așteptată o hotărâre a Guvernului care să stabilească data alegerilor parțiale, împreună cu calendarul acestora.
În aceste comunități fie primarii au decedat sau și-au pierdut mandatele, fie  consiliul local a fost dizolvat cum este cazul la Agigea, în județul Constanța.
La nivelul județului Constanța localitățile fără primar sunt: Adamclisi,  Albești, Dobromir, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, iar așa cum evidențiam mai sus, în Agigea Consiliul Local a fost dizolvat printr-o hotărâre a Tribunalului Constanța care a admis pe 22 noiembrie 2021 cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Traian Bureța, în calitate de secretar general al comunei Agigea, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Agigea.
În temeiul art. 143 alin.1 litera b din O.U.G. nr. 57/2019, magistrații au constatat dizolvarea de drept a Consiliului Local al comunei Agigea.
Precizăm că în localitățile unde primarilor le-a încetat mandatul, viceprimarii au fost preluat atribuțiile, astfel încât funcționarea administrațiilor locale să nu fie blocată.
 
PRECIZĂRI: 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii