Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Naţională Antidrog Drogul "fantoma" nu a fost identificat în România!

ro

23 Jul, 2014 21:19 1767 Marime text
Având în vedere informaţiile recente, apărute în mass – media, cu privire la disponibilitatea pe piaţă a unui nou tip de drog, numit „Fantoma”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) face câteva precizări.
 
Specialiştii din domeniul reducerii ofertei de droguri nu au identificat, până în prezent, acest tip de drog. Combinaţia de substanţe invocată (metamfetamină, ketamină, PMA – para metoxy amfetamină) nu a fost pusă în evidenţă în analizele de laborator realizate de Laboratorul de analiză şi profil al drogurilor din cadrul IGPR. În cadrul activităţilor specifice au fost identificate şi analizate comprimate având logo „fantoma”, de culoare albastră, conţinutul acestora fiind doar MDMA (de tip ecstasy), fără a exista altă substanţă în compoziţie.
 
Monitorizarea indicatorilor medicali (urgenţe medicale ca urmare a consumului de droguri, admitere la tratament) nu a evidenţiat cazuri care să fi solicitat servicii de asistenţă medicală, psihologică sau socială ca urmare a consumului acestui tip de drog, transmite Biroul de presă al ANA. ANA concluzionează că, până în momentul de faţă, nu există indicii privind existenţa acestei combinaţii de substanţe, în România.
 
Sursa foto: unica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii