Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Aferim!“, premieră de gală la Constanța (galerie foto)

ro

15 Mar, 2015 23:06 2277 Marime text
Premiată cu „Ursul de Argint“ pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, pelicula „Aferim!“ a avut premiera în această seară la Constanţa. Regizorul Ada Solomon a fost prezentă la premiera de gală, însoţită de actorii Cuzin Toma şi Mihai Comănoiu. 
În regia lui Radu Jude, „Aferim!“ este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească, la începutul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comanoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).
 
Scenariul filmului este realizat de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a semnat imaginea, montajul îi aparţine lui Cătălin Cristuţiu iar sound design-ul, Danei Lucreţia Bunescu.
 
The Hollywood Reporter a calificat astfel filmul lui Radu Jude: „O lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe pelicula de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, graţie aspectului său uimitor, subiectului actual şi scenariului surprinzător de amuzant.“
 
Sala din Constanţa a fost plină în această seară la proiecţia de gală a filmului, iar printre spectatori s-au numărat compozitorul Dumitru Lupu, alături de soţia Ileana Şipoteanu şi fiica lor, consilierul Primăriei, Constantin Racu, Mircea Solcanu sau fostul inspector şcolar general Narciz Amza.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii