Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul.ro Cum vor arăta cele patru nave de luptă ale Armatei comandate la Şantierul Naval din Galaţi. Costă 1,6 miliarde de euro

ro

05 Dec, 2016 21:22 2211 Marime text
Patru nave au fost comandate de Guvernul României, în baza unei decizii a CSAT din 2007, după ce au fost analizate 13 tipuri de oferte din toată lumea. Damen Galaţi va construi cele patru corvete din clasa Sigma în termen de şapte ani.

Guvernul României a adoptat, în urmă cu câteva zile, o hotărâre prin care a stabilit clar termenii în care va fi înfăptuit programului strategic naţional de înzestrare „Corvetă multifuncţională“, adoptat încă din 2007 de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), în urma căruia Şantierul Naval „Damen“ din Galaţi va construi patru nave militare performante pentru Armata Română. Valoarea contractului se ridică la 1,6 miliarde de euro (suma include taxa pe valoarea adăugată şi alte taxe, precum şi achiziţia muniţiilor, a suportul logistic iniţial şi instruirea echipajelor) şi are un termen de şapte ani, prima livrare urmând să aibă loc în toamna lui 2018, iar ultima - la jumătatea anului 2023. 


Citește mai mult pe adevarul.ro.


Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii