Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost convocată Adunarea Generală a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Magistraţii se opun modificărilor aduse legilor justiţiei

ro

19 Dec, 2017 17:48 1598 Marime text
Astăzi, 19.12.2017, Adunarea Generală a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a adoptat următoarele:
 
 1. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București apreciază că modificarea dispozițiilor Codului de Procedură Penală și ale Codului Penal în sensul propunerilor publicate creează, sub pretextul promovării respectării prezumției de nevinovăție de care se bucură orice persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni, premisa producerii unui grav dezechilibru între drepturile procesuale ale suspectului sau inculpatului și drepturile procesuale ale persoanei vătămate, ale martorilor sau ale societății în general, îngreunând până la blocare activitatea de cercetare penală. Adunarea Generală subliniază că dispozițiile Codului de Procedură Penală și ale Codului Penal, astfel cum au fost modificate urmare a deciziilor Curții Constituționale a României, reprezintă una dintre cele mai moderne legislații în materie la nivel european, stabilind un standard de protecție a drepturilor fundamentale ale omului mai ridicat decât cel ce rezultă din jurisprudență Curții Europene a Drepturilor Omului.

 2.Magistraţii din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti reiterează poziţia exprimată anterior, în sensul că se opun modificărilor aduse Legilor justiţiei, în condiţiile în care  acestea au fost adoptate fără a fi însoţite de o dezbatere publică reală, contrar avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii şi fără avizul Comisiei de la Veneţia.

 3. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti îşi rezervă dreptul de a utiliza orice pârghii legale în susţinerea punctelor mai sus menţionate din prezentul Proces-verbal.

 4. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti subliniază că sunt reprezentaţi de către Consiliul Superior al Magistraturii, iar nu de către asociaţiile profesionale U.N.J.R şi A.M.R.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii