Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 22 de percheziții! Evaziune fiscală prin vânzare de terenuri

ro

04 Aug, 2016 10:28 2336 Marime text
Astăzi, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 1 efectuează 22 de percheziții în București și județul Ilfov, în vederea ridicării de documente financiar contabile și înscrisuri de la sediul unor firme și domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul anului 2009, între două societăți comerciale au fost încheiate contracte de consultanță și vânzare-cumpărare, având ca obiect terenuri la prețuri mult supraevaluate, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentând neplata impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată.

În dosar sunt cercetate două persoane fizice și două persoane juridice pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

Procurorii au pus sechestru pe 14 imobile, terenuri și construcții, identificate în proprietatea suspecților.

UPDATE 2, ora 11.09

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, polițiștii ridică documente de la Energy Holding și o instituție media.

UPDATE 1, ora 10.45

Se pare că ar fi vizată firma Energy Holding, a afaceristului Bogdan Buzoianu, conform unor surse citate de romaniatv.net.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii