Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 percheziţii domiciliare în Constanţa şi Năvodari!

ro

16 Oct, 2015 11:30 1449 Marime text
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, au organizat şi executat, ieri, o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc.
Potrivit unor surse, acţiunea a vizat mai multe persoane din Constanţa, care în perioada iulie-octombrie 2015, s-au implicat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice).
În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate 12 gr. de substanţă vegetală, 40 gr. De substanţă pulverulentă, trei grindere, un cântar electronic, precum şi alte dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul drogurilor. Pe baza analizelor de laborator a substanţelor vegetale şi pulverulente ridicate, s-a constatat că acestea fac parte din categoria drogurilor de risc, respectiv cannabis şi alpha pvp, fiind identificate şi alte substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
Cercetările au continuat la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa, unde au fost audiate 15 persoane, iar pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii DIICOT Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a cinci inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trei dintre aceştia fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
Din informaţiile noastre, acţiunea a fost sprijinită operativ şi logistic de către Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, I.P.J. Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Acţiuni Speciale, precum şi I.J.J. Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii