Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au răsunat Munţii Lotrului la Ziua Lacului Vidra

ro

03 Jul, 2012 21:55 1597 Marime text
colaj_vidra_resize.jpgMuzică, dans şi voie bună la Ziua Lacului Vidra

 

Sâmbătă, 30 iunie, pe plaiurile însorite din staţiunea Vidra, judeţul Vȃlcea a avut loc festivalul „Ziua Lacului Vidra" - primul eveniment de acest gen care a avut ca obiectiv promovarea potenţialul turistic al zonei şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti într-o zonă încă nedescoperită în toată splendoarea ei, străjuită de munţi, unde linistea cu greu poate fi egalată.

Deşi lacul Vidra se află în inima Munţilor Lotrului, acest lucru nu a fost un impediment pentru turiştii care au vrut să cunoască acest colţ de natură feeric şi să petreacă măcar o zi în mijlocul naturii. Drumul montan a oferit celor care şi-au îndreptat paşii în weekendul trecut către aceste plaiuri mirifice, prilejul de a cunoaşte una dintre cele mai frumoase zone montane ale ţării, iar drumurile înguste prin mijlocul vegetaţiei luxuriante au creat senzaţia unei lumi de poveste.

Evenimentul a avut ca moderator pe Bogdan Nicolai - realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM - un împătimit al drumeţiilor şi turismului iar programul evenimentului a fost unul atractiv, bogat în activităţi culturale, muzică, concursuri, etc.

La ora 11.00 a avut loc deschiderea oficială, prilej cu care primarul localităţii Voineasa, Gheorghe Stanciu, a mulţumit organizatorilor pentru iniţiativa lor de a promova aceste zone, artiştilor care au dat viaţă evenimentului, precum şi publicului prezent la eveniment şi a promis că va depunde toate eforturile pentru a ajuta la promovarea şi dezvoltarea acestei zone:

"Prin proiectele pe care le voi derula, cu susţinerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, sper să punem în valoare cȃt mai mult aceste zone".

După deschidere, a avut loc o prezentare a zonei - adevarate tablouri create de Dumnezeu pe pămȃnt, zonele putȃnd fi admirate ulterior "pe viu", în toată splendoarea lor. Zona beneficiază de atracţii formidabile: chei, cascade, peşteri, peste 80 de trasee marcate şi întreţinute, posibilitatea practicării alpinismului, pescuitului şi vânătorii sportive, precum şi numeroase puncte belvedere.

În cadrul evenimentului nu au lipsit nici dansurile populare şi tradiţiile din zona Munţilor Lotrului, acestea fiind prezentare de Ansamblul "Brȃul de Aur", elevii Grupului Şcolar „Matei Basarab" - Rȃmnicu Vȃlcea şi mulţi alţii.

La ora 16.00 munţii au răsunat sub acordurile melodiilor „Direcţia 5", iar la ora 18.00 a celor de la „Compact", publicul fredonȃnd fiecare melodie alături de ei.

"Sunt înca sub impresia puternică a locului unde am cȃntat şi a publicului care ne-a aşteptat la evenimentul "Ziua Lacului Vidra". Să vă mai spun ce loc şi ce peisaj de vis este acesta? Nu sunt îndeajuns de bun povestitor ca să găsesc cuvintele care pot să descrie ceea ce ochii au vazut!

Incă o dată vă mulţumim că ne permiteţi să fim Compact de 33 de ani în Romȃnia." - a scris Paul pe pagina de facebook.

Cei prezenţi la eveniment au putut să descopere lacul şi locurile din zonă, cu un farmec aparte, încărcate de basme şi legende pe care bătrânii satelor le păstrează în memorie şi sunt totdeauna pregătiţi să le împărtăşească cu vizitatorii curioşi.

Organizatorul evenimentului a fost Asociaţia Eco-Natura, iar proiectul a fost finanţat prin Regio - Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii