Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Bogdan Aurescu cu un grup de etnici români din Valea Timocului, Serbia

ro

29 Sep, 2012 18:28 774 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a primit astăzi, 28 septembrie 2012, o delegaţie de români din Valea Timocului (Serbia), formată din Predrag Balasevic, preşedintele „Partidei Democrate a Rumânilor din Serbia", Zavişa Jurj, preşedintele „Asociaţiei pentru cultură a rumânilor din Sârbie de Nord-Est" - Ariadnae Filum, preotul Boian Alecsandrovici, preşedintele „Asociaţiei pentru cultură a rumânilor din SârbieRumânii Ortodocşi".

Bogdan Aurescu, care este şi co-preşedintele părţii române al Comisiei Mixte româno-sârbe pentru minorităţi naţionale, a subliniat, în cadrul întrevederii, atenţia continuă pe care statul român o acordă situaţiei minorităţii româneşti din Serbia, în mod special a românilor din Valea Timocului, cu precădere din perspectiva dificultăţilor cu care se confruntă această comunitate. A arătat că aceste probleme au fost discutate, inclusiv recent, cu partea sârbă la diferite nivele şi sunt constant prezentate la nivelul organizaţiilor europene şi internaţionale care au atribuţii în domeniu.

Demnitarul român a evidenţiat faptul că statul român va continua demersurile pentru ca să nu mai existe standarde diferite între românii din Valea Timocului şi cei din Voivodina. În acest sens, implementarea deplină a Protocolului Comisiei Mixte, semnat la 1 martie 2012, la Bruxelles, prezintă o importanţă deosebită.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a reiterat faptul că România va susţine fără echivoc parcursul european al Serbiei. În acelaşi timp, a precizat că respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale face parte din criteriile politice pe care Serbia trebuie să le îndeplinească pentru a adera la Uniunea Europeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii