Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane, la Constanţa

ro

17 Oct, 2011 22:54 1023 Marime text
În data de 18 octombrie 2011 se celebrează pentru cel de-al cincilea an consecutiv Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Desemnarea datei de 18 octombrie ca Zi europeană de luptă împotriva traficului de persoane în anul 2007 a fost un pas important realizat de Comisia Europeană pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, urmărindu-se creşterea conştientizării asupra fenomenului traficului de persoane.

Pentru marcarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la Constanţa, Centrul Regional Constanţa din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa lansează în data de 18 octombrie 2011, orele 13:00, la Palatul Copiilor din Constanţa, sala mare, proiectul educaţional „Implică-te! Viaţa ta contează!".

Prezentul proiect vizează derularea unor sesiuni de informare pe tema prevenirii traficului de persoane şi a riscurilor asociate acestuia, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa, pe parcursul a 4 ani de zile. Este un proiect amplu, realizat în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.

În cadrul evenimentului organizat la Palatul Copiilor din Constanţa, o trupă de actori voluntari din cadrul Grupului Şcolar Economic „Virgil Madgearu" din Constanţa va pune în scenă piesa de teatru creată chiar de ei şi intitulată „Oamenii nu au preţ", ce prezintă metoda „loverboy" de recrutare a reţelelor de trafic de persoane. De asemenea, elevii voluntari din cadrul Liceului „Decebal" din Constanţa vor prezenta două momente artistice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii