Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ Constanta - 07.09.2011

ro

07 Sep, 2011 18:42 561 Marime text

           În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 22 evenimente, din care 12 evenimente de natură judiciară, 1 eveniment  rutier şi 9 evenimente de altă natură.

Infracţiuni de natură judiciară

         La data de 6 septembrie a.c., ora 22.38, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe strada Tineretului la intersecţie cu strada Poligonul Viilor are loc un scandal între mai multe persoane.
        Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului au stabilit că I. Ahmed însoţit de Ş. Enghin au spart geamurile unui imobil folosit ca sediu al unei societăţi comerciale aparţinând lui I. Şucuri, care se afla la sediu împreună cu Ş. Sezghin. Acesta din urmă a fugit pe strada 1 Mai, unde a fost urmărit şi lovit de către un autoturism condus de I. Ahmed, care ulterior a părăsit locul impactului. 
        La scurt timp autoturismul a fost depistat în trafic în interior fiind identificaţi I. Ahmed, Ş. Enghin, A. Ibazer,  I. Ferit, ceţăţeanul turc C. Tarîk şi I. Salim. După ce au coborât din autoturism persoanele în cauză au devenit recalcitrante şi au folosit spray-uri iritant lacrimogene împotriva lucrătorilor de poliţie, iar A.  Ibazer a lovit unul din agenţi peste mână, cu partea netăioasă a unui obiect tăietor.
       Având în vedere această situaţie, agentul de poliţie a  folosit armamentul din doatere trăgând un număr de 6 focuri de armă, 5 de avertisment în plan vertical şi unul pe direcţia agresorului acesta fiind rănit. Persoana rănită a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale, celelalte persoane fugind de la faţa locului cu autoturismul.

        În urma mobilizării forţelor poliţieneşti disponibile au fost identificaţi toţi participanţii la evenimentul menţionat, precum şi autoturismul.
        În cauză cercetările au fost preluate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

           Urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 7 Rurală Horia, în cauza privind agresiunea comisă de persoane necunoscute în noaptea de 04/05. 09.2011, asupra părţii vătămate P. Ştefan, de 23 de ani, din localitatea Stupina, judeţul Constanta, au identificat ca suspecţi de comiterea faptei pe B. Petrica, de 21 de ani, I. Viorel George, de 24 de ani, şi I. Liviu de 22 de ani, toţi din Hârşova
          Cercetările sunt continuate de poliţiştii, cu suspecţii în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violente.

          La data de 6 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au prins în flagrant pe M. Gheorghe, de 35 de ani şi M. Aurel, de 28 de ani, ambii din comuna Mihai Viteazu, judeţul Constanţa, în timp ce sustrăgeau de pe canalul de irigatii proprietatea A.N.I.F. Constanţa, 53 de placi din beton, în valoare totală de 2500 lei.
           Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

          La data de 6 septembrie a.c., ora 09.00, poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa au fost sesizati de un bărbat de 84 de ani, din localitatea Oltina, cu privire la faptul că, în cursul nopţii precedente persoane necunoscute au patruns în beciul locuinţei, de unde i-au sustras aproximativ 30 kg fasole, dar şi în locuinţă unde au răvăşit lucrurile în două camere fără a sustrage bunuri.
          În urma investigaţiilor a fost identificat ca suspect de comiterea acestei fapte V. Sergiu Ionuţ, în varsta de 22 de ani, din Oltina, prejudiciul fiind recuperat.
Cel în cauză este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

         La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 8 Rurală Chirnogeni, au fost prins în flagrant pe B. Gheorghe, de 47 de ani, B. Ciprian, de 22 de ani şi B. I., de 14 ani, care sustrăgeau seminţe de floarea-soarelui pe care le încărcau în saci din rafie, pe care îi transportau în afara unei societăţi comerciale, aruncându-i peste gard.
În cauză prejudiciul în valoare de 800 lei a fost recuperate.
          Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

           La data de 6 septembrie a.c., poliţiştii din Murfatlar au identificat pe S. Erhan, de 21 de ani, din Murfatlar şi L. Marius, de 25 de ani, din Medgidia, ambii agenţi de pază ai unei societăţi de profil, care au sustras din incinta unei unităţi comerciale, situată pe strada Minerului, din localitate, unde efectuau serviciul de pază, 30 metri cablu electric, din cupru.
           În cauză prejudiciul în valoare de 590 lei a fost recuperat.
          Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În seara zilei de septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către o tânără de 28 de ani, cu privire la faptul că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi prietenul său M. Costel, de 29 de ani, a înţepat-o cu un cuţit în zona coapsei stângi, precum şi a membrului inferior drept, după care a fugit. 
Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa unde a primit îngrijiri medicale având diagnosticul “plagă tăiată coapsa stânga şi gamba dreaptă ambele având lungimea de aproximativ 1 cm”, aceasta fiind externată şi în afara oricărui pericol.                
În funcţie de rezultatul examinării medico legale şi a opţiunii victimei de a depune plângere penală, se va efectua încadrarea juridică a faptei şi vor fi continuate cercetările.

       Persoane condamnate identificate de poliţişti

        La  data de 6 septembrie a.c., poliţiştii din Cernavodă, au desfăşurat o acţiune pentru identificarea persoanelor urmărite ce posedă mandate de executare a pedepsei cu închisoarea sau mandate de arestare preventivă pe raza localităţilor Cernavoda şi Saligny, ocazie cu care au fost identificaţi Ş. Nicolae Florin, de 36 de ani, din Cernavodă, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Medgidia, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare, M. Ion, de 22 de  ani, din Cernavodă, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Medgidia, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare şi B. R. I., de 16 ani, din Faclia posesor al unui mandatu de arestare preventivă emis de Tribunalul Constanţa, pe o perioadă de 19 zile, începând cu data punerii în executare.

Activitatea rutieră

       În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
      Astfel, la nivelul judeţului a fost organizată o acţiune, fiind aplicate de către poliţiştii rutieri 301 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.315 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente uşoare.

       La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 11.15, în municipiul Constanţa, C. Săndel, de 31 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu şi ajungând în zona blocului AV2, nu se asigură corepunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi şi accidentează uşor pe V. Gheorghe, de 75 de ani, din Constanţa, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

      La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 19.55, în municipiul Constanţa, C. Tudor, de 72 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe DN 3, dinspre Murfatlar către localitatea Valul lui Traian şi ajungând la km. 244+800 m, execută manevra de viraj spre dreapta şi loveşte bicicleta condusă de B. Ioan, de 72 de ani, din Valu lui Traian, care circula în aceeaşi direcţie de deplasare.


      Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii