Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Zilele Recoltei au început la Năvodari

ro

27 Sep, 2013 14:56 2413 Marime text
Legume proaspete, fructe dulci şi bine coapte, brânzeturi, produse tradiţionale şi cârnaţi bine rumeniţi. Toate aceste bunătăţi se găsesc, începând de vineri, la stadionul Flacăra din Năvodari, unde zeci de producători au venit cu bucate alese cu prilejul Zilelor Recoltei.
 
“Mușchi de porc, șunculiță, telemea, urdă, burduf […] prețurile sunt cuprinse între 25 – 30 de lei Kg […] 20 urda”, a spus unul dintre producărori.
 
Toate produsele de la târg sunt româneşti, iar când vine vorba de preţuri, este loc şi de tocmeală.
 
“Avem ce se cuvine – morcov, dovleci, de toate […] din grădina noastră de la Corbu. Prețurile sunt acceptabile […] mai lăsăm, mai negociem”, a spus o producătoare.
 
La mare căutare chiar din prima zi par să fie gogonelele şi pepenii pentru murat.
 
“Mi se pare că e marfă mai frumoasă ca anul trecut […] iar prețurile sunt acceptabile […] facem un plan de bătaie, ca să vedem ce cumpărăm”, a spus un cumpărător.
 
“Prețurile sunt accesibile, că așa e în toată lumea”, a apreciat un alt cumpărător.
 
Dar Zilele Recoltei în Năvodari mai înseamnă şi muzică, voie bună şi diferite concursuri care să evidenţieze calităţile năvodărenilor. Aşa că duminică, vom afla cine este cel mai rapid băutor de vin, cine aleargă cel mai bine cu sacul de cartofi sau cine este cel mai puternic din Năvodari. Tot atunci năvodarenii vor putea discuta şi cu primarul oraşului, Nicolae Matei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii