Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Pasionaţii de astronomie au marcat începerea Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic

ro

04 Oct, 2013 22:48 1868 Marime text
Tema principală a evenimentului a fost Fascinaţia Cosmosului. Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa găzduieşte până duminică o serie de evenimente educative, cu ocazia celei de-a doua ediţii a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic. Startul evenimentelor a fost dat vineri.
 
„ În 2050 va începe construcția unui ascensor spațial care se va ridica până la  32.000 de kilometri și în loc să trimitem o rachetă către cer, o să ridicăm un lift cu două cabine, sateliți și oameni.”   a afirmat  profesorul Alexandru Mironov.
 
Printre invitaţi s-au numărat elevi constănţeni care au realizat proiecte menite să stârnească interesul pentru dezvoltarea spaţiului cosmic. Discuţiile despre planeta Marte, despre Eclipsa totală de lună din Australia şi despre asteroizi au atras cel mai mult atenţia participanţior.
Cadrele didactice constănţene sunt încântate de acest tip de acţiuni, care îi solicită intelectual pe elevi şi îi ajută totodată să îşi dezvolte cunoştinţele generale.
 
„ Noi am propus desingn-ul la cinci stații spațiale în sistemul Lună-Pământ, care să exploateze cum trebuie resursele spațiale, o rețea economică care să scoată profit și să arate investitorilor că este un mediu care merită.” a precizat profesorul coordonator Ion Băraru.
 
Complexul Muzeal de Ştiinţe a găzduit şi numeroşi oameni de ştiinţă precum Alexandru Mironov, Marc Uleriu şi Cătălin Badea. Sesiunile vor continua până pe 6 octombrie şi sunt dedicate tuturor iubitorilor spaţiului cosmic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii