Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Activitățile polițiștilor de prevenire a violenței domestice, în Săptămâna Prevenirii Criminalității

ro

22 May, 2024 15:48 452 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

La data de 21 mai a.c., polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității împreună cu polițiștii Secției 2 Poliție Constanța au desfășurat activități de prevenire a violenței domestice, în rândul persoanelor vulnerabile, în cartierul ”Henri Coandă” din municipiul Constanța, în cadrul manifestării care are loc la nivel național, în perioada 20 -24 mai 2024, intitulată ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”.
 
Polițiștii le-au vorbit despre formele de manifestare a violenței în familie, modalitățile de prevenire și gestionare a manifestărilor agresive, riscurile la care se expun în momentul comiterii de infracțiuni pe linia violenței domestice, precum și la ce mijloace de protecție pot apela victimele acestui gen de infracțiuni.
 
Din dorința de a eficientiza mesajul, polițiștii au distribuit materiale cu caracter preventiv și sfaturi utile, postând totodată în locuri vizibile, afișe cu recomandări și numărul de telefon la care pot apela victimele.
 
Prevenirea și combaterea violenței în familie este reglementată legal prin Legea nr. 217 din 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, actualizată.
 
În scopul reducerii riscului victimal, recomandările polițiștilor sunt:            

-Bătaia nu este ruptă din rai, nu o accepta ca pe o normalitate, nu tu ești vinovat(ă) pentru comportamentul abuziv al agresorului!
-Schimbarea începe cu tine, cere ajutorul, sună la 112 când ești în pericol!
-Cere ajutorul organizațiilor care oferă cosiliere, sprijin, adăpost!
-Spune NU violenței !

Citește și:
În cazurile de violență domestică, victimele sunt în proporție de 68% femei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii