Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri pentru Spitalul Județean Constanța

ro

31 Jul, 2014 20:29 1600 Marime text
Veste bună pentru Spitalul Judeţean Constanţa. Începând cu 1 august, unitatea spitalicească este inclusă oficial în Programul naţional de infarct miocardic acut. Asta înseamnă că banii pentru tratarea celor care suferă atacuri de cord vor veni de la Ministerul Sănătăţii. În ultimii ani, banii erau alocaţi de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), în mare parte pentru cei fără posibilităţi financiare. Cei 500.000 de lei, care au rămas, vor fi alocaţi tot unităţii sanitare pentru diferite cheltuieli.

„Noi am considerat că dacă tot am alocat o sumă de bani la începutul anului, să nu o luam acum înapoi și să o lăsăm tot spitalului, pentru diferența care nu se acoperă din programul național plus alte cheltuieli. Cert este că, de la 1 august, toți pacienții vor beneficia de acești bani, nu numai cei care erau cazuri sociale.”, a declarat Cristinel Dragomir, vicepreşedinte CJC.

Din câte se pare meritul pentru includerea Spitalului Sfântul Apostol Andrei din Constanţa pe lista unităţilor care beneficiază de bani de la bugetul de stat aparţine fostului şef al Direcţiei de Sănătate Publice Constanţa, Constantin Dina, în prezent şeful Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii