Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deșeurile de pe nava Flaminia pun în pericol sănătatea constănțenilor

ro

13 Aug, 2013 20:23 3308 Marime text
Cantitatea de deşeuri descărcate de la bordul navei MSC Flaminia este mai mare decât cea estimată inițial. Senatorul Chirstian Gigi Chiru a trimis prefectului județului Constanța, Eugen Bola, o adresă prin care semnalează anumite nereguli în ceea ce privește prezența navei MSC Flaminia în dana portului Constanța. Printre acestea se menționează și acostarea navei în apropierea terminalului de cereale.
 
„În primul rând acea navă este acostată lângă depozitul de cereale. Pe navă sunt 14.000 de tone de deșeuri în plus, de care nimeni nu a spus nimic. Autoritățile române au refuzat să prezinte situația reală a acestei nave. E mult prea suspectă întreaga operțiune.” a declarat Christian Gigi Chiru, senator PDL.
 
În același timp, prefectul județului Constanța, Eugen Bola, spune că are cunoștință de cantitatea suplimentară de deșeuri de pe navă și că acest aspect a fost făcut public cu ceva săptămani înainte.
 
“Eu am anunțat de multe săptămâni acest lucru, se cunoaște acest lucru. Într-adevăr, cantitatea de deșeuri de pe navă este mai mare cu aproape 15.000 de tone. Acest lucru nu a fost confirmat de alte instituții pentru că în legătură cu Flaminia nu vorbesc decât eu.” a spus prefectul județului Constanța, Eugen Bola.
 
Totodată, prefectul județului Constanța a ținut să menționeze faptul că autorităţile cunosc exact natura încărcăturii navei Flaminia, iar deşeurile suplimentare vor pleca spre Germania. În consecință, nu există niciun risc pentru locuitorii orașului Constanța.
 
“Se știa exact despre ce este vorba pe această navă. Autoritatea Națională de Mediu din România a fost informată de cea din Germania. Noi am luat a niște măsuri excepționale, au fost angajate trei laboratoare de notorietate europeană. Am anunțat de cel puțin o lună de zile că toate deșeurile care nu se regăsesc în notificare vor pleca spre Germania.” adăugat prefectul județului Constanța Eugen Bola.
 
Nava Flaminia se află în acest moment în dana portului Constanța. După decontaminare, Flaminia va merge în Şantierul Naval Mangalia acolo unde urmează să fie supusă unor reparaţii capitale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii