Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţete craciun 2016 Doradă mediteraneană

ro

21 Dec, 2016 09:42 3773 Marime text


Programul de educație culinară „Atelierul de Gusturi” va fi derulat în perioada 17 octombrie 2016 – 15 septembrie 2017. Este o campanie care îşi propune să aducă sfaturi și informații practice din domeniul culinar începătorilor şi viitorilor bucătari. Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de rețete și a secretelor de preparare.

Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară "Atelierul de gusturi", inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente

  • 400 g. doradă (o bucată)
  • 50 g. măsline kalamata
  • 60 g. roșii cherry
  • 5 căței de usturoi
  • 3-4 felii de lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Rozmarin
  • 100 ml. Supă de pește
  • 50 ml. Vin alb
  • 50 ml. Ulei
  • 10 g. pătrunjel
  • 20 g. unt

Mod de preparare

Se prăjește bine dorada, pe ambele părți, în ulei de măsline. Se adaugă roșii cherry, măsline Kalamata și felii de lămâie. Se stropește total cu vin alb și supă de pește. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se condimentează cu pătrunjel, piper, sare, rozmarin și usturoi.
Se servește alături de o felie de lămâie și un pahar cu vin alb.
 

Despre “Atelierul de Gusturi

Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului cuprind filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.
Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube .
 
Despre George Radu
"Crescut" în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.
În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar "Atelierul de Gusturi", cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.
 
Contact
Atelierul de Gusturi
Email: pr@atelieruldegusturi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii