Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:15 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crăciun 2016 Peste 10.300 de poliţişti vor fi la datorie

ro

23 Dec, 2016 12:56 1382 Marime text
Peste 10.300 de poliţişti vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.

Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Cei peste 10.300 de poliţişti, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, aproape 6.600 sunt de la structurile de ordine publică, circa 1.700 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, peste 3.200 de patrule de siguranţă publică, dintre care peste 450 pedestre şi aproape 2.760 auto, vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 860 de autospeciale, dintre care 342 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula, zilnic, pe 143 de trenuri de călători, precum şi în 238 de staţii şi triaje de cale ferată. De asemenea, vor fi prezenți în 14 aerogări (naţionale şi internaţionale), precum şi în 24 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii